Nieuws

Stellantis Nederland zet het verkoopsucces in het lichte bedrijfswagensegment (LCV) naar eigen zeggen onverminderd voort. Met 260 registraties in de maand mei en een totaal van 1.268 tot dusver in 2023 is Stellantis volgens eigen berekeningen marktleider in Nederland in de emissievrije klasse.

Stellantis heeft met de merken Citroën, Fiat, Opel en Peugeot een groot aanbod van ‘zero emission’ bestelauto’s. Daarmee bekleedt Stellantis een bijzondere positie in de markt, wat onder meer tot uiting kwam in 2022 toen Stellantis Nederland het jaar afsloot met een marktaandeel van 21 procent in het LCV-segment en maar liefst 45 procent in het volledig elektrische bedrijfswagensegment. Daarmee was Stellantis in beide segmenten de absolute koploper in Nederland.

Opel was in de maand mei van dit jaar de nummer één. Met 135 registraties leverde het merk afgelopen maand de meeste volledig elektrische bedrijfswagens in Nederland en met een totaal van 573 registraties tot aan vandaag blijft Opel ook het marktleiderschap in het emissievrije segment onverminderd doorzetten.

Waterstof-elektrische bedrijfswagens

Om de CO2-uitstoot van het wegverkeer verder te reduceren en te voldoen aan de uiteenlopende vervoersbehoeften van ondernemingen, zet Stellantis ook in op waterstof-elektrische aandrijving met een brandstofcel.

De eerste lichte bedrijfswagens met een brandstofcel zijn al leverbaar in Nederland. Het gaat hier om waterstof-elektrische versies van de Citroën Jumpy, Opel Vivaro en Peugeot Expert. Daarmee biedt Stellantis als enige fabrikant een waterstof-elektrische bedrijfswagen in de middelgrote klasse.

De waterstof-elektrische bedrijfswagens van Stellantis zijn in circa drie minuten volgetankt en combineren volledig emissievrije mobiliteit met een actieradius tot 400 kilometer. Daarbij worden geen concessies gedaan ten aanzien van praktische bruikbaarheid en inzetbaarheid voor ondernemers. Deze ‘Hydrogen’-modellen bieden een laadvolume van 6,1 m3, een laadcapaciteit van 1.000 kg en een maximum trekgewicht van 1.000 kg.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.