Nieuws

Stellantis e-Hydrogen ook naar Nederland

De Citroën e-Jumpy Hydrogen, de Opel Vivaro-e Hydrogen en de Peugeot e-Expert Hydrogen komen ook naar Nederland. Stellantis maakt bekend dat deze bestelauto’s met brandstofcel in het tweede kwartaal van 2023 op de Nederlandse markt komen.

De waterstof-elektrische versies van de Jumpy,  Vivaro en Expert rollen van dezelfde productielijn als de versies met een verbrandingsmotor en batterij-elektrische aandrijflijn. Momenteel worden de voertuigen geproduceerd in het Duitse Rüsselsheim; vanaf 2024 gebeurt dit in de Stellantis-fabriek in Hordain, in het noorden van Frankrijk.

Bestelauto reed afgelopen zomer al met de e-Hydrogen bestelauto’s van Stellantis. Toen zette het bedrijf in eerste instantie nog in op landen als Duitsland en Frankrijk, maar toen al sloot Xavier Peugeot, hoofd LCV bij Stellantis, een introductie in Nederland niet uit.

Nu is het dan zover, en kan ook de Nederlandse ondernemer straks rijden met een zero-emissie bestelauto met een actieradius tot 400 km en die in ongeveer 3 minuten is vol te tanken.

De e-Hydrogen versies van de Jumpy, Vivaro en Expert komen er in een middellange en lange versie, waarbij een laadvermogen tot 1000 kg mogelijk is. Aan de trekhaak mag maximaal 1000 kg. De auto’s hebben een vermogen van 100 kW. De aandrijflijn is een combinatie van batterijen en waterstof. Zo kunnen de Citroën, Opel en Peugeot ook 50 km ver rijden op de 10,5 kWh accu. De drie waterstoftanks van de Stellantis busjes zijn goed voor 4,4 kg waterstof, te tanken met 700 bar. Puur op waterstof rijden de Stellantis eHydrogen bestellers 350 km.

Over prijzen voor de Nederlandse markt is nog niets bekend. Afgelopen zomer meldden we al dat de e-Hydrogen twee tot drie keer duurder is dan een BEV-besteller van Stellantis.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.