Nieuws

StreetScooter reinigt de lucht

Een bestelauto die niet alleen zelf geen emissie uitstoot, maar ook de lucht reinigt. Hij bestaat. DHL, StreetScooter en filtratiespecialist MANN + HUMMEL hebben een deeltjesfilter aan de elektrische bestelauto StreetScooter gehangen.

De elektrische bestelauto wordt wel gepresenteerd als een zero-emissie voertuig, maar is dat als je het goed bekijkt niet. Er komen stofdeeltjes in de lucht door de slijtage van banden, remmen en wegen.

DHL, de eigenaar van StreetScooter, heeft in samenwerking met MANN + HUMMEL een filtermodule ontwikkeld die achter het voertuig hangt. Het filter zuigt ook de deeltjes van banden, remmen en wegen op en zorgt dat enkel schone lucht de module weer verlaat.

Het deeltjesfilter is uitgerust met een actief filtersysteem. Achter deze filters zijn blazers aangebracht die de omgevingslucht naar de filters leiden. Als gevolg hiervan kan het voertuig, zelfs wanneer het stilstaat, nog steeds deeltjes uit de omgevingslucht filteren. De installatiepositie van het filter op de bodemplaat ter hoogte van de achteras is om twee redenen praktisch. Aan de ene kant verbruikt dit geen waardevolle laadruimte en aan de andere kant is dit precies de locatie waar de hoogste concentratie deeltjes zich in de buurt van het voertuig bevindt.

De filtermodules worden in eerste instantie gemonteerd op vijf StreetScooter-testvoertuigen die met onmiddellijke ingang in vijf Duitse stadscentra in dienst treden. De succesvolle afronding van de test kan leiden tot de serie-implementatie van het deeltjesfilter. Dit zou betekenen dat de StreetScooter de eerste seriewagen is die bijna geen uitstoot heeft.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.