Nieuws

Elon Musk, CEO van Tesla, ziet wel wat in samenwerking met Daimler voor een elektrische versie van de Sprinter. “Dat is een interessante bestelauto. We zullen eens informeren”, aldus Musk op Twitter.

Tesla en Daimler hebben in het verleden al samengewerkt aan elektrische aandrijflijnen voor de Smart en Mercedes-Benz personenauto’s. Daimler was zelfs jarenlang aandeelhouder van Tesla.

Het is interessant dat Musk het nu heeft over samenwerking met Daimler, want Daimler CEO Dieter Zetsche liet zich onlangs ook positief uit over samenwerking met Tesla. Musk gaat in zijn tweet voorbij aan het feit dat Mercedes-Benz net zijn eigen eSprinter heeft gepresenteerd. Het is wel zo dat die met een actieradius van 150 km alleen voor regionaal en stadswerk geschikt is. Een Sprinter met accu’s van een Tesla zou de actieradius verhogen tot mogelijk 400-500 km, wat de inzetbaarheid fors zou vergroten. Dat klinkt goed, maar het is niet voor de hand liggend dat Daimler haar eigen investeringen in elektromobiliteit deels zal opgeven voor een tie-up met Tesla.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.