Nieuws

TomTom heeft haar samenwerking met Hubject uitgebreid. Hubject heeft ’s werelds grootste cross-provider platform voor het opladen van elektrische voertuigen opgezet. TomTom’s EV-suite en TomTom’s Maps API’s ontvangen nu meer informatie met betrekking tot locaties van oplaadpunten, soorten connectoren en, van cruciaal belang, beschikbaarheid, waardoor bestuurders en EV-wagenparkbeheerders tijd kunnen besparen en stress kunnen vermijden.

“TomTom is voortdurend bezig met het upgraden van haar kaarten en EV-suite, waarbij barrières voor een wijdverbreide invoering van elektrische voertuigen worden weggenomen terwijl we onze visie van een schonere, emissievrije toekomst nastreven”, aldus Antoine Saucier, Managing Director, TomTom Automotive. “Deze overeenkomst met Hubject betekent dat TomTom’s navigatie EV-bestuurders toegang biedt tot een toonaangevend aantal oplaadpunten, waardoor ze meer ontspannen zijn over de actieradius van hun voertuig – en waar ze het kunnen opladen – dan ooit tevoren.”

De deal brengt het totale wereldwijde aantal oplaadpunten op de kaarten van TomTom op bijna 450.000. Meer dan 175.000 van die oplaadpunten bieden beschikbaarheidsinformatie aan bestuurders via de TomTom’s EV-oplaadpunten service.

TomTom’s EV points of interest (POI’s) zullen de EV-rijervaring verder verbeteren met behulp van TomTom’s locatietechnologie. De nieuwste TomTom EV Routing and Range-technologie maakt gebruik van een brede catalogus van factoren om de beste route te plannen, de actieradius nauwkeurig te voorspellen en een betrouwbare geschatte aankomsttijd (ETA) te berekenen. Deze factoren omvatten het huidige en maximale batterijniveau, de rijsnelheid, het wegtype en de hellingsgraad, evenals verkeersinformatie en informatie over oplaadpunten.

EV POI’s worden beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars via TomTom’s Maps API’s. De overeenkomst met Hubject verrijkt de oplossingen die ontwikkelaars kunnen voorstellen aan bedrijven met EV-vloten. Gebruikers zullen alle EV POI’s van TomTom kunnen vinden via de Search API. Terwijl TomTom’s Extended Routing API, die voorziet in Long Distance EV Routing, rekening houdt met alle beschikbare oplaadmogelijkheden onderweg.

“We zijn verheugd om samen te werken met TomTom om informatie over ’s werelds grootste cross-provider EV-roamingplatforms naar nog meer EV-bestuurders te brengen,” zegt Christian Hahn, CEO van Hubject. “We zijn verheugd om onze krachten te bundelen met een gelijkgestemd bedrijf, dat zich richt op het leveren van oplossingen om uitdagingen op het gebied van de adoptie van elektrische voertuigen te overwinnen.”

Bestuurders kunnen beschikbare EV-oplaadpunten ook vinden op de TomTom GO Navigatie-app (te downloaden via Google Play, App Store en Huawei AppGallery), en op TomTom’s nieuwste en krachtigste navigatiesysteem: de TomTom GO Discover.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.