Nieuws

Louwman Group, importeur van onder meer de Toyota bedrijfsauto’s, gaat samenwerken met Vattenfall InCharge dat bedrijven en particulieren helpt bij het opladen van hun geëlektrificeerde voertuigen en full service-laadoplossingen aanbiedt. Voor rijders van Toyota ProAce Electric betekent dit dat zij volledig ontzorgd worden met het oog op het opladen van hun auto.

Een concreet resultaat van de samenwerking is dat nog dit jaar de Toyota RAV4 Plug-in Hybrid (ook verkrijgbaar op grijs kenteken) en de nieuwe range ProAce Electric bestelauto’s leverbaar zijn met Toyota Oplaadservice.

De services zijn bij elke Toyota te koop en ook te combineren met Private Lease of Operational Lease. Het houdt in dat klanten een premium oplaadpunt voor thuisladen krijgen (wandmontage of op een standvoet). Het oplaadpunt is standaard voorzien van ‘Dynamic Load Balancing’. Hiermee is altijd het maximale vermogen beschikbaar waarbij – afhankelijk van het stroomverbruik van andere elektrische apparaten – de elektriciteit verdeeld wordt. Zakelijk geladen stroom wordt desgewenst automatisch verrekend met de werkgever of leasemaatschappij.

Toyota Oplaadservice omvat een oplaadpas die gebruikt kan worden bij alle publieke oplaadpunten en snellaadstations. Een bijbehorende app zorgt voor comfort en transparantie: hiermee is eenvoudig te zien waar een geschikt oplaadpunt is, of dit beschikbaar is, wat het beschikbare vermogen is én wat de kosten van opladen zijn.

Eric Louwman, President Louwman Group: “In Vattenfall InCharge vinden wij meer dan alle antwoorden op vragen van klanten die we vanuit onze merken centraal willen oplossen. Onestopshoppen in plaats van doorverwijzen van klanten. Na een uitgebreide tenderfase blijkt dat Vattenfall InCharge het best past bij onze missie en visie. Klantgericht denken én handelen, het echt samen opstellen van klantoplossingen en vervolgens samen blijven innoveren staan hierbij centraal.”

Pieter van Ommeren, directeur Vattenfall InCharge Nederland: “Louwman Group is voor ons een belangrijke partner in de energietransitie. Samen kunnen we een grote stap zetten richting een fossielvrije toekomst. Zo gaat deze samenwerking het nog aantrekkelijker maken voor bestuurders om over te stappen op elektrisch rijden. Louwman is met merken als Toyota en Lexus één van de koplopers op het gebied van innovaties in elektrisch vervoer – wij kijken bijvoorbeeld reikhalzend uit naar de komst van de Toyota ProAce Electric. Bij Vattenfall werken we hard aan het elektrificeren van ons wagenpark, en met name bedrijfsbussen vormen daarbij een grote uitdaging. Mooi dat Louwman daar nu een goed antwoord op heeft!”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.