Nieuws

Toyota Hilux wint International Pick Up Award

De nieuwe Toyota Hilux heeft de International Pick Up Award 2022/2023 gewonnen. De International Pick Up Award werd voor de zesde maal uitgereikt, dit jaar op een gala-avond op de vakbeurs Solutrans in Lyon.

“Sinds 2009 wordt de International Pick Up Award (IPUA) om het jaar gepresenteerd aan de meest efficiënte nieuwe 1 tons pickup op de markt. De pick-up is een multifunctioneel voertuig dat in de meeste gevallen wereldwijd geproduceerd en verkocht wordt. De markt is permanent in beweging, met veel merken die een nieuwe standaard neerzetten als het gaat om prestaties, veiligheid en comfort voor bestuurder en passagiers”, legt juryvoorzitter Jarlath Sweeney uit. Sweeney is tevens voorzitter van de International Van of The Year Award, die ook de uitreiking van de International Pick Up Award organiseert.

De pick-up experts van de International Van of the Year Award testen en analyseren de kandidaten voor de IPUA Award voordat ze hun stem uitbrengen. Voor deze editie werd er een groepstest georganiseerd in Kroatië, waar de kandidaten Isuzu D-Max, Jeep Gladiator en Toyota Hilux uitgebreid aan de tand werden gevoeld. Uit de stemming kwam de Toyota Hilux als winnaar naar voren, met een minimale voorsprong op de Isuzu D-Max. De Jeep Gladiator werd derde, de Ssang Yong Musso vierde.

Didier Gambart, vice-president Toyota Motor Europe Sales, Marketing & Customer Experience: “De Hilux is al meer dan vijftig jaar een icoon dat staat voor hoogstaande kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid, terwijl hij offroad meer dan uitstekend presteert. Met de nieuwe Hilux hebben we het motoraanbod uitgebreid met een nieuwe 2.8 liter dieselmotor die nog meer verfijning en kracht biedt. Dat is wat klanten willen: niet alleen een krachtig werkpaard, maar ook een voertuig waar je in het weekend wat mee kan. Voor ons is deze award een waardering van al die capaciteiten van de Hilux. We bedanken de juryleden voor die waardering. De Hilux is een belangrijk onderdeel van onze Europese LCV line-up en ondanks dat we last hebben van het tekort aan microchips, hebben we de ambitie om in Europa een nieuw verkooprecord van meer dan 100.000 verkochte exemplaren te gaan scoren.”

Vorige winnaars van de IPUA titel zijn de Volkswagen Amarok en Ford Ranger (beide twee keer winnaar) en de Nissan Navara.

De stemming voor de International Pick Up Award vindt plaats onder auspiciën van de Road Haulage Association (RHA) in het Verenigd Koninkrijk.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.