Nieuws

Valeo showt autonoom bezorgvoertuig op CES 2020

Op de techshow CES in Las Vegas laat automotiveconcern Valeo eDeliver4U zien, een autonoom elektrisch voertuig dat zelfstandig bezorgtaken kan uitvoeren. Valeo ontwikkelde het wagentje met de Chinese e-commercegigant Meituan Dianping en ziet eDeliver4U als een milieu- en gebruiksvriendelijk alternatief voor de ‘last mile’.

Meituan Dianping heeft in haar concern een van de grootste maaltijdbezorgdiensten in China en heeft het voertuig daarop gekenschetst. De ‘droid’, zoals Valeo het voertuig zelf classificeert, is 2,80 m lang, 1,20 m breed en 1,70 m hoog en kan per rit 17 maaltijden afleveren. De eDeliver4U manoeuvreert zelfstandig door druk stadsverkeer met een snelheid van gemiddeld 12 km/h. Het voertuig kan geheel elektrisch en emissievrij 100 km rijden. Klanten kunnen hun maaltijd met een app bestellen en die zelf, met een unieke code op wederom de smartphone, zelf uit het voertuig halen.

Alle technologie op de eDeliver4U is afkomstig van Valeo zelf. De droid kan zichzelf besturen door perceptiesystemen met algoritmes en sensoren. Hij heeft ook vier Valeo Scala laserscanners, een frontcamera, twee fisheye camera’s, twee radars en zes ultrasone sensoren. Dit alles gekoppeld aan software en AI. Het chassis is voorzien van een Valeo 48V-motor en een Valeo 48V-omvormer, die fungeert als het ‘brein’ van het systeem en de stroom regelt, een snelheidsregelaar, een 48V-batterij, een DC / DC-omzetter en een Valeo 48V-batterijlader, evenals elektrische stuur- en remsystemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.