Nieuws

Vehicle-to-Grid wordt Vehicle-to-Everything

NewMotion, eNovates en PRE Power Developers hebben de krachten gebundeld om Vehicle-to-Everything (V2X) technologie toegankelijk te maken voor het grote publiek. Met V2X kunnen elektrische auto’s als tijdelijke energieopslag gebruikt worden, door niet alleen stroom van het elektriciteitsnet af te nemen, maar dat ook weer op een later moment terug te leveren.

De drie partijen ontwikkelden een nieuw type service: V2X (Vehicle-to-everything). Door een slimme combinatie van cloud-based control en integrated design, is een connected device ontworpen wat zich fysiek kenmerkt door een combinatie van de kleine omvang, minimaal gewicht en eenvoudige installatie, en in functionaliteit zich kenmerkt door een zeer snel reactievermogen als onderdeel van een connected service. Dit maakt het product zeer geschikt om V2X technologie rechtstreeks thuis of op kantoor toe te passen.

Opslag van energie is een van de fundamenten van internationale klimaat- en energieakkoorden. Er wordt al veel hernieuwbare energie geproduceerd, maar het opslaan ervan gebeurt nog nauwelijks. Sander Ouwerkerk, Business Development Director van NewMotion: “We zien dat Nissan en Mitsubishi momenteel echt pioniers zijn van V2X-technologie, en wij wilden de bi-directionele mogelijkheden die hun auto’s bieden toepasbaar maken voor iedereen. NewMotion is dan ook trots om deze V2X service beschikbaar te stellen voor commerciële doeleinden. Het is een perfecte aanvulling op de 360 graden service die we al reeds aanbieden op het gebied van smart charging. Die reikt met de V2X device helemaal full service, van installatie en onderhoud tot het leveren van energie. Met onze diensten kunnen elektrische auto’s zo een nog grotere rol spelen in het toepassen van hernieuwbare energie door (duurzame) elektriciteit tijdelijk op te slaan in de batterij van auto. Door slim om te gaan met de opslag van schone, hernieuwbare energie van zon en wind, kunnen we de omschakeling naar een emissievrije wereld versnellen. Dat kan zonder grote investeringen in het net, want elektrische auto’s kunnen door deze V2X diensten pieken in vraag en aanbod binnen de huidige limieten houden.”

 • Met Vehicle-to-Grid (V2G) technologie levert een elektrische auto een nog grotere
  bijdrage aan een emissievrije wereld door een verregaande integratie met
  hernieuwbare energie.
 • V2X betekent Vehicle-to-everything, waarbij niet alleen stroom kan worden
  teruggegeven aan het elektriciteitsnet, maar ook aan een huis of kantoor.
 • Het V2X device kenmerkt zich door haar kleine afmeting en lichte gewicht, reageert
  snel en is daarmee een goede combinatie met zonnepanelen.
 • Het V2X device kan aan de muur bevestigd worden en is daarom tevens geschikt voor
  thuisladen.
 • De V2X service kenmerkt zich door een hoge efficiency en snel reactievermogen
 • V2X is een bouwsteen in een stabiel elektriciteitsnetwerk bij een verdere
  elektrificering van ons energieverbruik.

NewMotion, eNovates en PRE Power Developers hebben elkaar als partners gevonden. NewMotion met het full service aanbod, eNovates met het bouwen van de lader en de DC converter componenten van PRE Power Developers maken het plaatje compleet. Waar de huidige V2G laders zich kenmerken door hun industriële omvang, is de V2X-lader die de drie partijen ontwikkelden juist licht, klein, uiterst efficiënt en heeft bovendien een snel reactievermogen tussen laden en ontladen.

“Met dit V2X product kan je rechtstreeks gebruik maken van de gelijkstroom-batterij van de auto. Dat is veel flexibeler en vaak sneller dan het gebruikelijke laden op AC (wisselspanning)”, zegt Bart Vereecke van het Antwerpse eNovates, dat laadladers ontwikkelt. De drie partijen zetten met het bi-directionele V2X device de eerste stappen in de wereld van het zogenaamde DC-laden (gelijkstroom). “Dit product past perfect bij het DNA van alle drie de bedrijven: innovatief, robuust en high tech. We zijn samen de eerste wereldwijd die een betaalbare bi-directionele dienst kunnen aanbieden waarvan het device licht genoeg is om aan een muur te hangen. Daarnaast kan je met onze Vehicle-to-Everything technologie bijvoorbeeld ‘s avonds je huis van stroom voorzien die je overdag uit zonnepanelen op kantoor hebt geladen.”

Het is niet verwonderlijk dat NewMotion en eNovates in PRE Power Developers (PRE) de perfecte partner vonden voor het DC gedeelte van dit nieuwe product. “PRE Power Developers is al negen jaar actief in het ontwikkelen en produceren van DC powermodules voor het gelijkstroom laden van elektrische auto’s. We zoeken actief groeimarkten op en stemmen onze R&D daarop af. Elektrisch rijden is zo’n markt en zeker die voor bi-directioneel laden”, zegt Erik van Beusekom, CCO bij PRE. “We hebben daarom deze DC modules verder ontwikkeld zodat we de stroom in twee richtingen kunnen sturen, met een geweldige efficiëntie en reactietijd.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.