Nieuws

Vernieuwde Ford Transit debuteert op IAA

Ford laat op de vakbeurs IAA in Hannover volgende week haar nieuwe Transit 2-tons bestelauto zien. De grootste telg uit de Transit-range heeft een nieuw front, een nieuw ontworpen interieur en efficiëntere motoren.


Meer efficiency en connectivity is sowieso het motto van Ford op de IAA, want op de stand in Hannover presenteert Ford een volledige line-up van modellen met on-board modems. Ford presenteert ook zelf ontwikkelde nieuwe producten die fleetmanagers ondersteunen in het optimaliseren van processen.

De nieuwe 2-tons Transit die midden 2019 op de markt komt, biedt nog efficiëntere motoren, een verbeterd laadvermogen, ingebouwde connectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen. Daarnaast heeft het model een fraai, nieuw vormgegeven vooraanzicht, plus een totaal nieuw interieur met meer opbergruimte.

Naast de verbeterde 2,0-liter EcoBlue dieselmotoren, waarbij de klant profiteert van een lagere TCO, kunnen Transit klanten opteren voor 48-volt mHEV-technologie op de handgeschakelde bedrijfsauto’s om nog zuiniger te rijden, met name bij stop-start-verkeer in steden. Het mHEV-systeem wint bij afremmen energie terug, slaat deze op in een 48-volt lithium-ion batterij en gebruikt deze energie voor het ondersteunen van de motor of als voeding voor elektrische systemen.

Ford kondigt in Hannover twee nieuwe connected fleetmanagementoplossingen aan, beide in eigen huis ontwikkeld door Ford Smart Mobility. De producten zijn ontwikkeld op basis van data verzameld via diverse fleets, variërend in grootte en opererend in diverse bedrijfstakken, plus Ford’s vergaande kennis en expertise van eigen modellen en productdata.

Ford Telematica levert fleetmanagers een web-based applicatie waarmee ze de beschikbaarheid en inzet van hun bedrijfswagens kunnen optimaliseren, evenals kostenbeheer en chauffeursmanagement. Bovendien zal Ford Data Service de mogelijkheid bieden aan fleetmanagers om dienstaanbieders van derde partijen toegang te bieden tot OEM-grade voertuigdata – waarbij data direct vanuit de auto naar de cloud wordt verstuurd – waardoor ze hun eigen fleetoplossingen kunnen ontwikkelen.

Ook de Ford Transit Custom PHEV maakt zijn debuut in Hannover. Bestelauto kon al exclusief rijden met de plug-in hybride Transit Custom.

“De show in Hannover toont een nieuwe generatie Transit bedrijfsauto’s, die allemaal connected zijn”, aldus Hans Schep, General Manager, Commercial Vehicles, Ford Europe. “De nieuwste connectiviteit en onze baanbrekende elektrische bedrijfswagens leveren uitgebreide kansen op om meerwaarde te creëren voor onze klanten.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.