Nieuws

VIDEO – IJskoud de eSprinter testen

Mercedes-Benz zegt klaar te zijn voor de introductie van eSprinter na de afronding van koudetests in het Zweedse Arjeplog. De grote elektrische besteller werd daar bij temperaturen van -30 graden Celsius getest.

Klanten van Mercedes willen natuurlijk dat de eSprinter onder dezelfde omstandigheden goed kan presteren als een dieselaangedreven Sprinter. Zeker in kou is het belangrijk dat bijvoorbeeld de voorruit snel ontwasemd kan worden, en dat de cabine op temperatuur komt voor de inzittenden. De auto en accu’s werden daarvoor in speciale vriescellen geplaatst om dat te testen. Ook het snelladen, met 80 procent van de accucapaciteit in 30 minuten, werd getest. Belangrijk bij elektrische voertuigen is de actieradius en zoals bekend gaat die fors naar beneden bij kou.

Volgens Mercedes voldoet de eSprinter aan de parameters die het zelf gesteld heeft. De eSprinter met een batterijcapaciteit van 55 kWh moet 150 kilometer aan reikwijdte hebben, ook als hij 900 kilogram lading achterin heeft liggen. In de kou van Arjeplog bleef daarvan nog altijd 100 km over, bij inzet bij 30 graden onder nul. De eSprinter met 41 kWh kan meer laden, in totaal 1040 kg aan lading, en moet 115 kilometer ver moeten komen. Mercedes geeft geen cijfers vrij over deze versie in koude omstandigheden.

De marktintroductie van de eSprinter is voorzien voor de tweede helft van dit jaar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.