Nieuws

Stellantis biedt sinds kort op de elektrische versies van de Citroën Berlingo, Opel Combo, Fiat Doblò en Peugeot Partner een slimme Flex CrewCab. Dat betekent een dubbele cabine, die naar wens weer snel terug te bouwen is naar een enkele cabine. Kiezen voor laad- of zitruimte dus.

De Flex CrewCab is leverbaar op de L2-versies, de verlengde versies dus, van de e-Berlingo, Combo-e, E-Doblò en e-Partner. Bij de L2 is de totale voertuiglengte 4753 mm en de wielbasis is 2975 mm. De elektrische aandrijflijn bestaat uit een elektromotor van 136 pk en een accupakket van 50 kwh, goed voor een actieradius van 280 km. Het laadvermogen bedraagt 800 kg.

De Flex CrewCab is een dubbele cabine. Hij biedt dus plaats aan vijf personen. Twee voorin en drie op de achterbank. Het laadvolume bedraagt dan 1,8 m2. De dubbele cabine is eenvoudig terug te brengen naar een enkele cabine. Dat gebeurt, zoals in de video te zien is, door de bank op te kloppen en het scheidingshek naar voren te schuiven. Het laadvolume groeit dan naar 3,5 m2. In het hek zit een doorlaadmogelijkheid. Als de passagiersstoel wordt neergeklapt kan letterlijk tot aan het dashboardkastje worden geladen.

De Flex CrewCab is niet nieuw. We zagen hem in 2018 al eens in de dieselgestookte versies van de K9-bestellers van wat toen nog PSA heette. Toen maakten we bijgaande video al, maar toen was een oplossing als deze volgens onze grijs kentekenregels niet toegestaan. De video stamt dus uit 2018, vandaar dat we het over ‘PSA’ hebben en we Fiat en de Doblò niet noemen.

Dat is trouwens nog altijd zo. Met de dubbele cabine op zijn plek kan het fiscale blok niet in de laadruimte. De Belastingdienst ziet de auto’s met de Flex CrewCab niet als ‘grijs’, maar als geel. Omdat de e-Berlingo, Combo-e, E-Doblò en de e-Partner een elektrische aandrijflijn hebben, heeft dit geen invloed op de BTW en BPM.

De prijslijst van alle vier de elektrische Stellantis e-bestellers begint bij 35.600 euro, dus exclusief BTW en BPM. De bestelauto’s zijn nu te bestellen bij de respectievelijke dealers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.