Nieuws

Vodafone Ziggo maakt een nieuwe stap in de elektrificatie van haar wagenpark. De Opel Vivaro diesel wordt vervangen door de Opel Vivaro-e en de Opel Zafira diesel wordt vervangen door de Volkswagen ID.4. Dat schrijft Jan Heijmans, manager expert team bij VodafoneZiggo, op LinkedIn.

In 2021 is VodafoneZiggo begonnen met de voorbereiding om een plan te maken om het bedrijfswagenpark te gaan elektrificeren. Nadat er veel onderhandelingen geweest zijn met leverende dealers is de keus gevallen op de elektrische Opel Vivaro als vervanger van de huidige Opel Vivaro Diesel, en de elektrische Volkswagen ID4 als vervanger van de Opel Zafira diesel.

“In juli 2022 is VodafoneZiggo in samenwerking met Van Mossel, Nefkens en Brover Bedrijfswageninrichtingen een pilot gestart om de eerste 10 elektrische Opel Vivaro’s op de weg te zetten. De configuratie en de inrichting van de elektrische Opel Vivaro is met eigen VodafoneZiggo regiotechnicians en Brover samengesteld. Bij deze sessies konden de regiotechnicians aangeven welke opties ze graag op de elektrische Opel Vivaro zouden willen hebben, en wat hun voorstel was hoe de inrichting van de laadruimte eruit zou moeten zien. Door Brover is een proefopstelling gebouwd, en na wat kleine aanpassingen zijn de 10 elektrische bedrijfswagens gebouwd. Een superervaring waar de regiotechnicians erg over te spreken waren”, schrijft Heijmans.

In december 2022 heeft VodafoneZiggo in samenwerking met Ploegam en Brover een volledige elektrische graafploeg geïntroduceerd. Deze volledig elektrische graafploeg is voorzien van een elektrische Opel Vivaro, elektrische minigraver, elektrische wacker-stamper, elektrische trilplaat en een elektrische motorzaag. Ook voor deze emissieloze graafploeg is door in samenwerking met de bestuurder een speciale inrichting ontworpen. Deze graafcombinatie kan in iedere gemeente die een emissieloze zone heeft ingesteld ingezet worden. Eind februari heeft VodafoneZiggo in samenwerking met Pouw en Brover Bedrijfswageninrichtingen de eerste elektrische VW ID.4 op de weg gezet. Ook deze Volkswagen is in samenwerking van projectgroep Expert Technicians samengesteld en ook de Expert Technicians hebben de configuratie en inbouw zelf kunnen bepalen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.