Nieuws

AND, leverancier van data voor navigatiesystemen, kondigt Eco Alert Zones aan, een nieuw product dan kan worden reisplanning en navigatiesystemen om bestuurders te waarschuwen bij het binnenrijden van files of milieuzones.

Met informatie vooraf over welke badge of vergoeding nodig is voor bepaalde milieuzones, kunnen automobilisten vooruit plannen en boetes vermijden. In Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, België en Italië zijn al meer dan 440 afzonderlijke zones opgenomen.  De gegevens worden dagelijks bijgewerkt, met informatie in zowel het Engels als de lokale taal. Indien van toepassing is de prijs in lokale valuta ook inbegrepen op basis van het tijdstip van betaling van het tarief.  Meer landen worden in de loop van het jaar toegevoegd aan Eco Alert Zones.

Met behulp van deze uitgebreide zoneoverzichten met geometrie, naam, locatie, type zone en de geldende emissienormen kunnen bedrijven, wagenparkbeheerders of andere gebruikers de kosten voor elke trip berekenen.

Thierry Jaccoud, CEO van AND: “In steeds meer steden en landen in Europa en de rest van de wereld worden congestie- en milieuzonekosten in rekening gebracht om de vervuiling te verminderen en verkeersopstoppingen te bestrijden. De regels, vergoedingen en boetes verschillen van land tot land, dus als je over de grenzen heen reist, is het belangrijk dat bestuurders zich bewust zijn van het feit dat ze een van de twee soorten zones moeten betreden. Ons team heeft informatie over 440+ Europese zones verzameld en werkt deze voortdurend bij en voegt nu een wereldwijde dekking toe. We zijn ook erg blij om te zien dat een groot wereldwijd technologisch bedrijf de hoge toegevoegde waarde van deze nieuwe content al heeft omarmd en onze eerste klant is geworden voor deze informatie, via onze API.”


1 reactie op “Waar begint die milieuzone eigenlijk, en wat kost-ie?

  1. Walther Woortman schreef:

    Op het forum van TomTom, lees ik al berichten uit 2014 waarin gebruikers vragen wanneer die milieu zones in de TomTom komt, tot op heden is dit nog steeds niet verwezenlijkt, waarom luistert TomTom niet naar hun gebruikers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.