Nieuws

Webasto houdt het (elektrisch) koel op Horecava

Webasto presenteert op de Horecava twee volledig elektrische bestelauto’s met elektrische transportkoeling.

Webasto heeft samen met Gomes en Burgers Carrosserie een plekje op een speciaal segment van de beurs waar logistiek, distributie en mobiliteit voor horeca en maaltijdbezorging centraal staan.

De eerste elektrische besteller die Webasto laat zien is een Mercedes-Benz eVito met een volledig elektrisch geïntegreerd koelsysteem, welke wordt gevoed middels een autonoom lithium batterijpakket van maximaal 500Ah. Hiermee kan, afhankelijk van de toepassing, tot wel 8 uur gekoeld worden zonder dat dit de actieradius negatief beïnvloed wordt. Het accupakket en de lader zijn onder de stoelen weggebouwd en hebben dus geen invloed op het laadvolume. Aan de binnenzijde is de auto voorzien van een Novaplast isolatiepakket met extra hoge isolatiewaarde. Deze eVito Cool Edition is verkrijgbaar vanaf 58.985 euro en onder meer verkrijgbaar via Mercedes- Benz dealer Gomes.

De Sevic Cargo 500 is speciaal ontworpen als bezorgvoertuig in stedelijke gebieden en wordt gedistribueerd door Burgers Carrosserie uit Aalsmeer. Met zijn compacte afmetingen en beperkte snelheid past hij zelfs op het fietspad en mag hij bestuurd worden door personen vanaf 16 jaar.

Voor de Sevic heeft Burgers een speciale geïsoleerde koelbak geconstrueerd met een inhoud van 3,5m3. Webasto heeft de auto voorzien van een elektrische koelinstallatie en een batterijpakket van 300Ah. Afhankelijk van de toepassing kan hiermee tot wel 8 uur gekoeld worden.

Voor elektrische bestelauto’s zijn aantrekkelijke landelijke subsidies beschikbaar, waaronder VAMIL en MIA. Daarnaast is in Amsterdam op 5 december een nieuwe regeling gestart die tot 20 procent van de aanschafwaarde subsidieert. Daarmee wordt de elektrische bestelauto een aantrekkelijk alternatief, zeker als het op TCO (total cost of ownership) bekeken wordt.

Op Horecava toont Webasto tevens haar laadoplossingen voor elektrische voertuigen. Het nieuwe Webasto Live laadstation kan vanaf nu ook worden aangesloten op het E-Flux backend systeem. Hiermee ontstaat een complete oplossing voor bedrijven die de parkeerplaats willen elektrificeren.

Webasto, Gomes en Burgers staan tijdens de Horecava op stand 08.440.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.