Nieuws

Nu duurzaamheid steeds hoger op de wereldwijde agenda komt te staan, is het duidelijk dat elektrische voertuigen een belangrijke rol zullen spelen in de toekomst van het commerciële wagenpark. Webfleet Solutions ondersteunt zijn klanten bij het beheer van elektrische voertuigen op basis van data.

Door nieuwe elektrische voertuigen (EV)-functies toe te voegen aan Webfleet, de Software-as-a-Service-oplossing van Webfleet Solutions, krijgen fleetmanagers op afstand inzicht in hun elektrische of hybridevoertuigen. De EV-managementtools maken deel uit van de nieuwe versie 3.10 van Webfleet en zijn vanaf nu beschikbaar voor meer dan 50.000 Webfleet Solution- klanten in 60 landen.

“Met de tools voor het beheer van elektrische voertuigen helpen we onze klanten om zich aan te passen aan de activiteiten van elektrische voertuigen en om hun potentiële kostenbesparingen te maximaliseren”, zegt Paul Verheijen, VP Product Management bij Webfleet Solutions.

Met de EV-functies in Webfleet kunnen fleetmanagers Inzicht krijgen over het batterijniveau van hun elektrische voertuigen, de resterende actieradius zien, Informatie verzamelen over de realtime oplaadstatus en te allen tijde de resterende laadtijd van hun elektrische voertuigen zien.

Een fleetmanager kan de resterende rijafstand bijvoorbeeld gebruiken bij het plannen van een serie opdrachten of het kiezen van een voertuig voor een taak. “Door precies te weten hoeveel batterijlading een voertuig heeft en hoe ver het moet rijden, kunnen fleetmanagers hogere oplaadkosten tijdens de spitsuren of het wachten in de rij voor het opladen, vermijden”, legt Paul Verheijen, VP Product Management bij Webfleet Solutions uit.

“Het toevoegen van EV-functies in onze fleetmanagementsoftware is slechts een eerste stap”, benadrukt Paul Verheijen. “In de loop van dit jaar zullen we – op basis van de feedback van ons sterke wereldwijde klantenbestand – onze EV-managementtools verder ontwikkelen. Ons doel is om onze uitgebreide ervaring en bewezen expertise op het gebied van telematica in te zetten om wagenparken te helpen het meeste voordeel te halen uit de noodzakelijke transformatie naar elektrisch vervoer.”

De tools voor elektrische voertuigen behoren tot de nieuwste Webfleet-versie en zijn beschikbaar voor alle klanten wereldwijd. Daarnaast biedt de nieuwe versie ook verbeterde functies aan om fleetmanagers te helpen bij hun dagelijkse activiteiten, waaronder een nieuw gebruiksrapport over het wegtype. Het rapport geeft inzicht in hoe een geselecteerd voertuig werd gebruikt met de afgelegde afstand per wegtype en kan helpen bij het bepalen van de beste bandentype voor de betreffende voertuigen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.