Partnercontent

De charme van een nieuwe auto is onmiskenbaar. De geur, de glimmende lak en de ongerepte bekleding, het is moeilijk om er niet van te houden. Maar soms moeten we ook een beetje aan ons budget denken en geven we de voorkeur aan een tweedehands of occasie auto. Dan is een tweedehands bestelauto zeker te overwegen. Dit is niet alleen een verstandige keuze voor slimme professionals, want ook veel huishoudens kunnen de extra ruimte goed gebruiken. Dit is slechts een van de vele redenen om voor een tweedehands bestelauto te kiezen. Hieronder zijn nog een aantal andere goede redenen toegelicht.

1. Aanzienlijke kostenbesparingen

Vanuit ecologisch oogpunt is het beter om producten opnieuw te gebruiken. Hoe langer ze meegaan, des te beter voor de planeet. Voor voertuigen geldt dit echter niet of minder, want de ecologische voordelen van een nieuw (EV-)voertuig zijn enorm groot. Tweedehands is dan ook vooral een financiële keuze. Op het moment dat een nieuwe auto of bestelauto de showroom verlaat, wordt hij geconfronteerd met waardeverlies. En bij elke gereden kilometer gaat er weer wat van deze waarde af. Door voor een gebruikt model te gaan, omzeil je de steilste afschrijvingscurve, terwijl je toch een voertuig krijgt dat voldoet aan jouw hoge eisen.

2. Bewezen betrouwbaarheid

In de wereld van bestelauto’s is betrouwbaarheid heel belangrijk. Een tweedehands bestelauto heeft zijn kunnen op de weg al bewezen. Bij een nieuw model is het altijd een beetje wachten hoe hij op de lange termijn zal presteren. Bij een ouder model is dit reeds heel duidelijk en bovendien hebben garagehouders er vaak ook al veel ervaring mee. Je kunt dan ook echt een goed gedocumenteerde keuze maken en je komt achteraf niet voor onaangename verrassingen te staan.

3. Lagere premies en belastingvoordeel

Een tweedehands bestelauto verzekeren, is aanzienlijk vriendelijker voor je portemonnee. Verzekeraars baseren hun tarieven deels op de waarde van het voertuig, en een lager aanschafbedrag laat zich dan ook vertalen in lagere premies. Wanneer je als particulier een tweedehands voertuig koopt, betaal je bovendien geen aanschafbelasting. Dit is enkel het geval indien het gaat om een tweedehands voertuig dat in Nederland wordt gekocht. Als je de tweedehands van een particulier koopt, hoef je ook nog eens geen btw te betalen.

4. Uitgebreide keuzemogelijkheden

De tweedehands markt biedt een schat aan keuzes. Van oudere modellen die bekendstaan om hun duurzaamheid tot bijna nieuwe bestelauto’s die zijn voorzien van geavanceerde technologie: de keuze is eindeloos. Je bent niet beperkt tot de huidige modellen. Hierdoor kun je snel het perfecte voertuig vinden dat optimaal aan je behoeften voldoet.

5. Snellere beschikbaarheid

De afgelopen jaren kreeg de automarkt te maken met oplopende leveringstermijnen. Dit had allerlei oorzaken. Denk maar aan achterstanden door de coronacrisis, problemen met de toelevering van chips en een heropleving van de economie. Tegenwoordig is de achterstand al voor een groot deel weggewerkt, maar bij sommige merken zijn er nog altijd relatief lange wachttijden. Dit is natuurlijk erg vervelend als jij dringend een nieuwe auto of bestelauto nodig hebt. Over het algemeen is een tweedehands (bestel)auto direct beschikbaar. Dit betekent dat je sneller de weg op kunt zonder de vertraging van langdurige bestel- en leveringsprocessen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.