Partnercontent

Als je een eigen onderneming hebt, kan het zo zijn dat je hiervoor zo nu en dan goederen moet vervoeren. Wat dan enorm goed van pas kan komen, is een bestelauto voor je bedrijf. Dit kan jou namelijk meerdere voordelen opleveren. Echter komt er nog wel wat kijken bij de aanschaf van zo’n bestelauto. Waar je allemaal op moet letten? Wij vertellen het je in dit artikel, dus lees snel verder.

Verzekeren

Waar je ten eerste al goed over na moet denken als je van plan bent om een bestelauto aan te schaffen, is het feit dat je deze moet verzekeren. Dit kun je doen met behulp van een bestelautoverzekering. Het is verplicht om dit te doen, dus houd hier goed rekening mee. Een bestelautoverzekering biedt meerdere opties. WA (wettelijke aansprakelijkheid) is verplicht. Hiermee ben je verzekerd voor de schade die je toebrengt aan anderen. Echter kun je ook kiezen voor WA + beperkt casco. Hiermee verzeker je ook schade aan jouw eigen bestelauto in bepaalde gevallen. Tevens kun je nog kiezen voor WA + volledig casco. Deze verzekering is het meest uitgebreid en hierbij ben je ook verzekerd als je een aanrijding hebt waarbij je schade hebt opgelopen, ook als jij de aanrijding veroorzaakt hebt. Een bestelauto verzekeren is in ieder geval enorm belangrijk.

Naast bovenstaande verzekeringen is het ook verstandig om na te denken over een ongevallenverzekering voor inzittenden, schadeverzekering voor inzittenden, rechtsbijstandverzekering en ladingverzekering. Bij een ongevallenverzekering voor inzittenden wordt een vast bedrag vergoedt als de bestuurder of een van de inzittenden van de bestelauto blijvend invalide wordt of zelfs overlijdt door een ongeluk in het verkeer. Bij een schadeverzekering voor inzittenden wordt schade aan de bestelbus vergoedt van de bestuurder, passagiers of spullen. Een rechtsbijstandverzekering kan juridische hulp bieden bij een conflict met de bestelbus. De ladingverzekering dekt schade aan jouw lading en kan diefstal en verlies van jouw lading meeverzekeren. Kijk dus goed hoe jij jouw bestelauto wilt gaan verzekeren zodra je deze hebt gekocht.

De kilometerstand

Als je gaat voor bijvoorbeeld een tweedehands bestelauto, is het goed om rekening te houden met de kilometerstand. Belangrijk om te onthouden dat je bij een bestelauto niet voor het goedkoopste moet kiezen. Dit lijkt misschien voordelig, maar vaak brengt dit alleen maar nadelen met zich mee. Waarom je moet kijken naar de kilometerstand als je een tweedehands bestelauto wilt kopen, is omdat je hieruit duidelijk kunt maken hoe de prijs-kwaliteitsverhouding is. Als je een bizar hoge kilometerstand hebt bij een bepaalde bestelauto, is het misschien beter om hier niet voor te kiezen. De kans is dan namelijk groter dat het sneller onderhoud nodig heeft en daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Kijk naast de kilometerstand van de bestelauto die je voor ogen hebt ook naar het type motor, want hieruit kun je ook opmaken of je een goede keuze maakt of niet. Zo kan bijvoorbeeld een bestelauto op diesel een groter bereik halen dan bijvoorbeeld een bestelauto op benzine. Uiteraard is dit alleen van belang als je kiest voor een tweedehands bestelauto.

Onderhoud

Kies je voor een tweedehands bestelauto? Dan is het ook belangrijk om na te gaan wanneer het laatste onderhoud heeft plaatsgevonden. Als een bepaalde bestelauto al een flinke tijd geen onderhoudsbeurt heeft gehad, is dit waarschijnlijk niet de juiste keuze voor jou. Dit kan namelijk een te groot risico zijn, waar je veel nadelen van kunt ondervinden.

Laadruimte

Bij een bestelauto is uiteraard de laadruimte belangrijk, dus het is goed om hierop te letten tijdens de aanschaf. Jij weet zelf het beste hoeveel goederen je kwijt wilt kunnen in jouw bestelauto, dus houd hier goed rekening mee. Als je twijfelt of de laadruimte wel groot genoeg is, kun je het beter misschien niet doen. Je kunt tenslotte beter een te grote laadruimte hebben dan een te kleine. Wel dien je er uiteraard rekening mee te houden dat je maar een maximaal beladen gewicht mag hebben van 3500 kg. Zorg ervoor dat je ook een ladingverzekering afsluit.

Kortom: de aanschaf van een bestelauto is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Er komt een hoop bij kijken en je moet ook niet te overhaast beslissen. Een goede bestelauto voor jouw onderneming is van groot belang, dus je kunt maar beter de juiste keuze maken!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.