Nieuws

350 euro boete voor vieze diesel in Brussel

Bestuurders van de meest vervuilende dieselvoertuigen kunnen nu in Brussel beboet worden. Iedereen die Euro 0 en Euro 1 dieselauto’s, -bestelauto’s, -bussen en -minibussen in het Brussels Gewest bestuurt, kan nu een boete van 350 euro. De boete wordt sinds 1 oktober gehanteerd.

De boete hangt samen met de wetgeving rond de milieuzone, die vanaf begin dit jaar geldt. De eerste negen maanden gold een coulanceregeling.

Die tijd is echter nu voorbij en overtreders kunnen boete krijgen telkens wanneer ze in een ‘illegale’ auto in de milieuzone worden gepakt. De lokale overheid heeft echter besloten om een ​​nieuwe coulanceperiode van drie maanden na elke overtreding toe te staan. Per jaar kunnen echter maximaal vier boetes worden gegeven.

Automobilisten zullen worden gevolgd door een netwerk van meer dan 180 camera’s voor het scannen van kentekens die in de regio worden opgesteld. Negentig zijn al operationeel en de regering verwacht dat het systeem tegen het einde van het jaar volledig zal zijn opgezet.

De regels voor benzineauto’s worden naar verwachting begin volgend jaar van kracht.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.