Nieuws

Rolling in the City is de naam van een Amsterdamse start-up die de binnenstad (en niet alleen die van Amsterdam) duurzamer, leefbaarder en mobieler wil maken met slimme cargo-oplossingen. De eerste elektrische besteller, de Regis Epic0, debuteert begin oktober in Nederland.

Rolling the City wil de verstopping en vervuiling in grote steden aanpakken met innovatieve, lichte elektrische cargo-oplossingen voor gemeenten, ZZP’ers, MKB’ers én grote ondernemingen. De regio Amsterdam vormt daarbij het startpunt voor Rolling the City, met de intentie om de activiteiten snel verder uit te breiden naar andere grote Nederlandse steden en vervolgens ook naar Europese metropolen.

Om de daad bij het woord te voegen gaat Rolling the City een serie Light Electric Vehicles (LEVs) introduceren: compacte, wendbare, veilige en volledig elektrische cargovoertuigen die snel en emissievrij inzetbaar zijn in de binnenstad. Voor de ontwikkeling van deze voertuigen is Rolling the City een samenwerking aangegaan met het Italiaanse Regis Motors, onderdeel van Mecaprom Motors, een belangrijke toeleverancier van diverse grote autofabrikanten.

Het eerste resultaat van die samenwerking is de Regis Epic0, een handig, compact en wendbaar cargovoertuig met een laadcapaciteit van 700 kg en een elektrische range van maximaal 170 kilometer; meer dan voldoende voor een drukke werkdag in de Amsterdamse binnenstad. Begin oktober wordt de Regis Epic0 in Nederland geïntroduceerd, op termijn gevolgd door meer slimme LEV-oplossingen. De Regis Epic0 heeft een 18650 Li NMC batterij met een nominaal voltage van 144V, wat het mogelijk maakt om uitstootvrij te kunnen rijden, zonder ooit te hoeven tanken.

Rolling the City is een Amsterdamse onderneming die in 2019 werd gelanceerd. De startup focust zich op de ontwikkeling en distributie van LEVs, als oplossing voor stedelijke mobiliteitsproblemen. De initiatiefnemers achter Rolling the City zijn Huib Stad en Marijn Romer, die vanuit een gedeelde passie voor mobiliteit en innovatie besloten om hun ideeën over dichtslibbende wegen en luchtvervuiling vorm te geven. Huib Stad verdiende zijn strepen in de Nederlandse auto-industrie bij onder andere Kia, Mercedes-Benz en The New Motion, terwijl Marijn Romer binnen Rolling the City de knowhow van operationeel management en supply chain inbrengt vanuit zijn ervaring bij onder meer Post NL, TNT en Stedin.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.