Nieuws

ARP Nederland levert sinds kort pakketten met een elektrische bestelauto aan twee klanten in Maastricht, als pilot. Voorheen gingen de pakketten in soms meerdere zendingen met een dieselbestelbus de stad in. Nu gebeurt dat gebundeld én dus elektrisch, via de goederenhub City Hub. Zo zet het bedrijf slimme stappen voor Zero Emissie Stadslogistiek.

ARP levert it-oplossingen, waaronder aan klanten in Maastricht. Sinds kort draait het bedrijf samen met City Hub een pilot om orders elektrisch te leveren in Maastricht en omgeving. City Hub – dienstverlener voor zero-emissie stadslogistiek – rijdt uitsluitend met elektrisch vervoer en bundelt leveringen. Hiermee worden luchtvervuiling en verkeersopstoppingen in de stad tegengegaan.

Patrick van Vlaenderen, supply chain operations manager bij ARP: “Deze pilot draaien wij met twee van onze klanten: Mosa & AZM. Vóór het leveren worden alle orders per klant geconsolideerd, zodat alle orders van één klant met één stop op één locatie worden geleverd. Uiteindelijk hebben wij als doel om de meeste pakketten op deze duurzame manier te gaan leveren.”

Een slimme zet van van ARP, om nu alvast stappen te zetten voor Zero Emissie Stadslogistiek Maastricht. Vanaf 1 januari 2025 zijn nieuw op kenteken gestelde bestelwagens en vrachtwagens namelijk alleen nog maar welkom in de binnenstad van Maastricht als ze emissievrij zijn. Het werken met goederenhubs die elektrisch bezorgen, is dan een goede optie. Bekijk alle mogelijkheden om je nu al voor te bereiden op Zero Emissie Stadslogistiek.

Stef Hubert van City Hub Maastricht is uiteraard blij met de samenwerking. “Voorheen gingen deze pakketten van ARP in soms meerdere zendingen met een dieselbestelbus de stad in. Nu gebeurt dat gebundeld én dus elektrisch.”

City Hub heeft naast een vestiging in Maastricht ook vestigingen in Amsterdam, Roermond, Utrecht en Leiden. Het bedrijf is bezig om in andere steden een goederenhub te starten, waaronder in Venlo. Naast emissieloze leveringen biedt CityHub ook voorraadbeheer aan. Stef: “Onze klanten kunnen hun voorraad bij ons plaatsen, zodat ze vierkante meters op hun eigen locatie besparen. Wel zo handig, bijvoorbeeld voor dure vierkante meters in de binnenstad: die meters kunnen ondernemers dan gebruiken voor winkelverkoop in plaats van voorraadbeheer.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.