Nieuws

Ford heeft de prijs bekend gemaakt van de nieuwe Transit Custom Plug-In Hybrid. De International Van-of-the-Year 2020 is verkrijgbaar vanaf 41.250 euro. De auto wordt pas ‘later in 2020’ breed beschikbaar en voor iedereen te bestellen.

Naast de Transit Custom PHEV is er ook een Tourneo Custom volgens hetzelfde Plug-In Hybrid principe. Deze acht persoons vervoerder is er vanaf 53.300 euro.

De nieuwe plug-ins van Ford maken emissievrij goederentransport en personenvervoer mogelijk zonder laadstress. Ze beschikken over een geavanceerde hybride-aandrijving die onder meer bestaat uit een 92,9 kW sterke elektromotor met een koppel van 355 Nm, die van stroom wordt voorzien door een 13,6 kWh lithium-ion-accupack. De meervoudig bekroonde 1.0-liter EcoBoost benzinemotor fungeert als range-extender voor lange(re) afstanden en maakt een actieradius van meer dan 500* kilometer mogelijk.

De Transit Custom Plug-In Hybrid heeft nét voor zijn marktintroductie al een eerste award te pakken. De emissievriendelijke Ford is recent uitgeroepen tot International Van of the Year 2020. De 25-koppige vakjury prees de nieuwe plug-in hybride om z’n gunstige gebruikskosten en zijn perfecte geschiktheid voor het rijden in het toenemende aantal – steeds strengere – milieuzones.

Ford Bedrijfswagens levert z’n plug-in hybride in drie versies. Zo is de Transit Custom er als Bestelauto L1H1 en Kombi L1H1. Op een volle accu kan de Transit Custom Plug-In Hybrid maximaal 56 kilometer rijden volgens de NEDC richtlijnen en hij heeft een gemiddeld benzineverbruik vanaf 2.7 l/100km en 60 g/km CO2-uitstoot.

Het netto laadvermogen van 1.130 kg en het onveranderde laadvolume van 6,0 m³ worden mogelijk gemaakt doordat het compacte accupack onder de vloer is geplaatst.

Bestelauto reed als eerste in Stockholm uitgebreid met de Transit Custom PHEV.

De Transit Custom Plug-In Hybrid is ook extra rijk uitgerust. Beide plug-in versies worden standaard geleverd als luxe Trend met onder meer cruise control, airconditioning, elektrisch verstel- en verwarmbare buitenspiegels en parkeersensoren voor en achter. Het interieur is luxe afgewerkt, met onder meer een met leder bekleed stuurwiel. De Transit Custom Plug-In Hybrid Trend is bovendien uitgerust met FordPass Connect, een elektrisch verwarmbare voorruit, stoelverwarming voor de bestuurder en passagiers, additionele airbags, een perimetrisch alarm en een audiosysteem met 4.2-inch kleurenscherm en DAB-radio.

De Ford Transit Custom Plug-In Hybrid Trend is er als Bestelauto L1H1 vanaf 41.250 euro en als 9-persoons Kombi L1H1 vanaf 43.750 euro. Beide versies zijn met een groot aantal aantrekkelijk geprijsde opties en pakketten naar wens te configureren.

Belangrijk voor ondernemers: uit de intensieve praktijktests bleek ook dat de plug-in hybrides van Ford hun emissievriendelijke prestaties leveren tegen een aantrekkelijke TCO. Over een periode van 3 jaar of 150.000 km liggen de totale eigendomskosten van de plug-in hybride lager dan die van een vergelijkbare diesel. Het goedkopere onderhoud (onderdelen en tijd) en het lagere verbruik (bij optimale inzet van de elektrische aandrijving) leveren de belangrijkste bijdrage aan de lagere kosten.

Om klanten extra vertrouwen te geven in deze nieuwe, geavanceerde aandrijving, geeft Ford op het accupack een standaardgarantie van acht jaar/160.000 km.

In verband met de hoge vraag, zijn de bestellingen in eerste instantie landelijk gecoördineerd via Ford Nederland, waarbij een select aantal fleet klanten de gelegenheid krijgt kennis te maken met de Custom PHEV. Later in 2020 wordt de plug-in hybride bedrijfswagen breed beschikbaar en is hij bij elk Ford Transit Centrum te bestellen. Meer informatie over de emissievriendelijke bedrijfswagens is te vinden op de website.


1 reactie op “Award-winning Ford Transit Custom Plug-in Hybrid vanaf 41.250 euro

  1. Araya schreef:

    Wat er mist is een Custom op Cng…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.