Nieuws

De elektrificatie van het aanbod bestelauto’s neemt snel toe, maar een elektrische pick-up is in Europa nog niet te koop. Maxus zou daar weleens verandering in kunnen brengen, want het merk peilt de belangstelling voor de T90 EV via LinkedIn.

Jack Zhu, general manager Europa bij Maxus, een merk van SAIC Motors, zette bijgaande foto van de Maxus T90 EV pick-up op zijn LinkedIn account en vroeg zijn volgers wat ze er van zouden vinden als Maxus het voertuig op de Europese markt zou brengen. De antwoorden waren in grote mate overweldigend positief. Zhu bedankt later zijn volgers voor hun ‘waardevolle advies’ en belooft op de zaak terug te komen.

De T90 EV pick-up is een imposant ogende auto, met specificaties (voor de Chinese markt) die op zijn minst interessant zijn. Met een leeggewicht van 2.270 kg en een totaalgewicht van 3.495 kg biedt hij een laadvermogen van meer dan een ton. Hij heeft een motorvermogen van 174 pk en een koppel van 310 Nm. De batterijcapaciteit bedraagt 89 kWh, hetzelfde als de eDeliver 9. De actieradius bedraagt 535 km, maar dan wel op basis van NEDC. Het trekkend vermogen van de T90, een probleem bij veel EV’s maar een musthave bij pick-ups, bedraagt volgens de fabrikant 3.000 kg.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.