Nieuws

Citroën gaat helemaal voor elektrisch

1

Citroën gaat in navolging van andere merken uit de stal van PSA haar bedrijfsauto’s voorzien van een een elektrische aandrijving. De elektrische Jumper komt al begin 2020 op de markt, later dat jaar gevolgd door de elektrische Jumpy.

Citroën is momenteel naar eigen zeggen het zesde bedrijfswagenmerk van Europa met een marktaandeel van 9,2 procent in de eerste helft van 2019. Het huidige gamma scoort goed, met een goedverkopende Jumpy en de Berlingo, nog altijd International Van-of-the-Year 2019. De ‘Inspired by Pro’-strategie van het merk focust niet alleen op de bedrijfswagens zelf,  maar ook op het nieuwe ‘Manufacture’ retail- en serviceconcept dat erop is gericht om elke klant, groot en klein, te kunnen bedienen met op maat gemaakte oplossingen.

Citroën Bedrijfswagens neemt nu de volgende stap in de elektrificatie van het gamma. In navolging van de reeds leverbare elektrische Berlingo (oude model, red.) en de elektrische Jumper die begin 2020 op de markt komt, volgt in datzelfde jaar ook de emissievrije Jumpy, in 2021 gevolgd door een elektrische New Berlingo Van. Al deze modellen worden voorzien van de nieuwste elektrische technologie van de PSA Groep.

Citroën Bedrijfswagens lanceert in 2020 een volledig elektrische variant van de Jumpy. Hij komt in twee verschillende uitvoeringen die niet alleen emissievrij rijden mogelijk maken, maar ook het comfort voor de bestuurder en passagiers naar een nog hoger plan tillen. De variant met een 50 kWh sterke batterij krijgt een range van 200 kilometer (WLTP), de variant met 75 kWh sterke batterij rijdt maximaal 300 kilometer (WLTP) op een volle accu. Belangrijk nieuws voor ondernemers: het laadgewicht van 1200 kg is gelijk aan die van de dieselversies en de elektrische variant mag maximaal 1.000 kg geremd aanhangwagengewicht trekken.


1 reactie op “Citroën gaat helemaal voor elektrisch

  1. Jeroen schreef:

    Goed om te zien dat er steeds meer merken volledig gaan focussen op elektrisch vervoer. Volkswagen was denk ik 1 van de eerste die hier mee kwam, maar ik denk dat er komende tijd steeds meer merken zullen volgen en zullen inzien dat elektrisch rijden de toekomst gaat worden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.