Nieuws

Cramer wil Duracar helpen

Milieuminister Jacqueline Cramer wil het duurzame energiebedrijf Econcern te hulp schieten. Ze bekijkt op dit moment hoe zij het bedrijf, dat door de financiële crisis moeite heeft om leningen te krijgen, kan helpen. Duracar, fabrikant van de elektrische bestelauto Quicc, maakt deel uit van Econcern.

Een woordvoerder van Cramer heeft vrijdag een bericht hierover in het Financieele Dagblad bevestigd. Volgens de zegsman is Econcern heel belangrijk voor de doelstellingen van het kabinet om meer duurzame energie te produceren.
Econcern doet alleen aan milieuvriendelijke projecten zoals windmolenparken in zee. Het bedrijf moet door de kredietcrisis inkrimpen en projecten uitstellen. Het gaat daarbij onder meer om een windmolenproject in België en de productie van de eerste Nederlandse elektrische auto Duracar.
Een van de mogelijke manieren om het bedrijf te helpen is door overheidsgaranties op bankleningen af te geven. Dat zou in ieder geval op steun van haar eigen partij, de PvdA, kunnen rekenen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.