Nieuws

Dalfsen gaat elektrisch rijden

De gemeente Dalfsen gaat over tot de aanschaf van een eerste elektrische bestelauto, een Miles ZX40-ST. De elektrische variant is volgens de gemeente “stil, zuinig, toekomst gericht en maakt gebruik van alternatieve brandstof.”Afhankelijk van de ervaringen is het voornemen om elk jaar een auto te vervangen door een elektrische bestelauto.

De gemeenteraad van Dalfsen heeft in december 2008 het meerjarenprogramma klimaat en duurzaamheid vastgesteld. In dit kader wordt nu bij elke investering gekeken of een aankoop wel duurzaam is. Zo is bij de vervanging van een bestelwagen voor het wijkteam Dalfsen afgelopen maand nadrukkelijk gekeken of een elektrische wagen een haalbare optie was. Dit bleek het geval.

Het college heeft dan ook op 10 maart besloten om over te gaan tot de aanschaf van een eerste elektrische auto. Afhankelijk van de ervaringen is het voornemen aanwezig om in principe elk jaar een auto te vervangen door een elektrische bestelauto.

De Miles ZX40-ST is een elektrische pick-up met een actieradius van 80 km en een laadvermogen van 720 kg. De topsnelheid is 40 km/h. De Miles mag ook worden bestuurd zonder B-rijbewijs.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.