Nieuws

DHL stopt met productie Streetscooter

Deutsche Post DHL stopt met de productie van de elektrische bestelauto StreetScooter. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt bij de presentatie van de jaarcijfers over 2019.

DHL worstelt al langer met de Streetscooter en verloor in 2019 naar verluidt zo’n 100 miljoen euro op het project. Toch is de Streetscooter geen slecht idee geweest, zegt CEO Frank Appel. “”Dankzij onze StreetScooter hebben we een van de grootste elektrische bezorgvloten ter wereld en hebben we een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van e-mobiliteit. We hebben altijd gezegd dat we geen autofabrikant willen zijn. Een verdere schaalvergroting van het bedrijf zonder de juiste partner past niet bij onze strategische doelstellingen voor de lange termijn. Onafhankelijk van deze beslissing zullen we de overgang van ons wagenpark naar e-mobiliteit verder doorvoeren”, aldus Appel.

Het afstoten van Streetscooter als activiteit, de voertuigen blijven wel binnen DHL’s vloot opereren, zal een kostenpost van 300 tot 400 miljoen euro voor het lopende boekjaar opleveren. DHL heeft naar verluidt zo’n 15000 StreetScooters in eigen beheer rijden.

DHL kocht het Streetscooter project in 2014 van een onderneming die behoorde tot de Universiteit van Aken. Samen met Ford werd ook de StreetScooter Work XL ontwikkeld, die Ford in Keulen bouwt. Over het lot daarvan is niets bekend gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.