Nieuws

Eerste Maxus bestelauto’s de weg op

De eerste exemplaren van de Chinese elektrische bestelauto SAIC Maxus verschijnen op de Nederlandse wegen. Koopman TransMission heeft deze week de SAIC Maxus in gebruik genomen voor het afleveren van stukgoed in de binnenstad van Groningen. Het bedrijf neemt daarmee het voortouw in het plan voor emissieneutraal vervoer in de binnenstad in 2025.

Vanaf 2025 mogen alle bedrijven in de Groninger binnenstad alleen nog bevoorraad worden door emissievrije voertuigen. Om dit te bereiken is het convenant Duurzame Stadslogistiek ondertekend. Harm Koopman, directeur, over de rol van Koopman TransMission: “Op dit moment functioneert onze vestiging in Noordhorn al als hub voor diverse andere vervoerders. Wij verzamelen de goederen en brengen ze vervolgens emissievrij én efficiënt naar de binnenstad. Iedere dag weer hebben wij minimaal 100 zendingen voor de binnenstad. Hierdoor zijn onze wagens altijd optimaal beladen. Zo beperken we het aantal verkeersbewegingen in de binnenstad van Groningen. We zijn nu met één voertuig begonnen maar zien dit als een opstap naar een verdere uitrol in de toekomst.”

Bestelauto maakte eerder dit jaar uitgebreid kennis met de SAIC Maxus.

Overigens nemen meer transportbedrijven de Chinese SAIC op in hun wagenpark. Ook Mondial Movers heeft een SAIC aangeschaft.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.