Nieuws

Het kabinet trekt in 2020 extra geld uit om investeringen in milieu- en klimaatvriendelijke technieken te stimuleren voor ondernemers. Bedrijven kunnen via de MIA VAMIL-regeling in aanmerking komen voor belastingvoordeel. In de MIA-VAMIL pot zit in 2020 in totaal 149 miljoen euro, 10 miljoen meer dan in 2019. Dat geld is ook beschikbaar voor emissievrije bestelauto’s.

Het kabinet trekt komend jaar extra geld uit voor initiatieven op gebied van circulaire economie. En ook duurzaam vervoer staat hoog op de lijst. Zo wordt de aanschaf van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer in 2020 bijvoorbeeld extra aantrekkelijk. In 2020 mogen bedrijven, mits ze aan de voorwaarden voldoen, 36 procent van de aanschafwaarde van het busje aftrekken van hun (winst)belasting. In 2019 was dat nog 27 procent.

Tot slot wordt de aanschaf van elektrische voertuigen gestimuleerd. In 2020 mogen bedrijven, mits ze aan de voorwaarden voldoen, 36 procent van de aanschafwaarde van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer aftrekken van hun (winst)belasting. In 2019 was dat nog 27 procent.

Ook op elektrische taxi’s, bestelauto’s, vrachtschepen, vrachtwagens en bussen zit veel fiscaal voordeel. Het MIA-voordeel voor elektrische personenauto’s is in 2020 lager dan voorheen. Het marktaandeel van deze voertuigen stijgt, waardoor er minder noodzaak is om deze te stimuleren.

Klik hier om meer te weten over de subsidie voor lichte elektrische bestelauto’s. Wie er een oplaadpunt bij wil hebben, kan ook daarvoor subsidie krijgen. Waterstofbestelauto’s zijn nog uiterst schaars, maar al wel te subsidiëren. Plug-in hybride bestelauto’s, zoals de Ford Transit Custom PHEV, zijn helaas niet te subsidiëren volgens de nieuwe MIA-VAMIL lijst.

Klik hier om de gehele MIA-VAMIL lijst te downloaden.


1 reactie op “Elektrische en waterstofbestelauto’s te subsidiëren via MIA-VAMIL

  1. Wim schreef:

    Wat mij een beetje stoort is de misleidende tekst: “…36 procent van de aanschafwaarde van elektrische busjes voor doelgroepenvervoer aftrekken van hun (winst)belasting”. Het gaat om in aftrek brengen op de fiscale winst en niet op de winstbelasting. Het werkelijke voordeel is dan 5 tot 7% van de investering, als je winst maakt tenminste. Op een investering van 50.000 is dat rond de 3.400. Nog steeds welkom, maar een ander bedrag dan wellicht verwacht wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.