Nieuws

Groupe PSA, met als merken Citroën, Peugeot en Opel, brengt in 2020 elektrische versies van de Jumpy, Expert en Vivaro op de markt. Deze krijgen een actieradius van 200 of 300 km. In 2021 moeten alle PSA bestelauto’s voorzien van een elektrische aandrijflijn.

De Citroën Jumpy, Peugeot Expert en Opel Vivaro worden geassembleerd in de fabriek in het Noord-Franse Hordain en krijgen hun elektrische aandrijflijn in een fabriek in Trémery, in Oost-Frankrijk. De bestelauto’s zijn verkrijgbaar in twee configuraties: de ene heeft een 50 kWh accupakket, goed voor een actieradius van 200 km (WLTP), en de andere heeft voor 75 kWh aan accu’s, waarmee je 300 km ver komt. Verdere specificaties zijn nog niet bekend gemaakt, dus het is ook nog niet zeker of gebruikers moeten inleveren of laadvolume of laadvermogen. Wel lijkt het aannemelijk dat ook de Toyota ProAce gaat profiteren van de elektrische aandrijflijn. Toyota, de vierde partner in deze bestelautoreeks, zei al eerder de ProAce te willen elektrificeren.

Xavier Peugeot, de nieuwe topman van PSA’s bedrijfswagenafdeling: “PSA zet de elektrificatie van zijn LCV-range voort door elektrische versies van compacte bestelwagens aan te bieden voor zakelijke en individuele klanten. Zonder afbreuk te doen aan de functies, zal het assortiment ons leiderschap in het bestelautosegment in Europa helpen versterken. In 2021 zal de volledige range bestelauto’s, en de daarvan afgeleide personenvervoerversies, elektrisch aangedreven zijn.” Eerder al liet PSA de elektrische versies van de Boxer en Jumper zien.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.