Nieuws

Mercedes-Benz heeft de prijzen bekend gemaakt van de al eerder gepresenteerde eVito. De elektrische Vito komt eerst op de markt in een rijk uitgeruste eVito Launch Edition. Deze is nu te bestellen voor 46.720 euro (versie Lang) en 47.580 euro (versie Extralang). Dat is inclusief vier jaar onderhoud. De eVito staat vanaf juli bij de Nederlandse Mercedes-Benz Van ProCenters. Mercedes-Benz gaat voor de beste laadoplossing in zee met ENGIE.

Met de eVito breidt Mercedes-Benz Vans zijn bestelwagenaanbod uit met een volledig elektrische bestelwagen. Het nieuwe model is uitgerust met een 41,4 kWh sterk accupakket, waarmee hij een actieradius heeft van 149-160 km volgens de NEDC-testmethodiek. Het accupakket bevindt zich onder de laadvloer en gaat niet ten koste van de laadruimte. De eVito is in zes uur weer opgeladen. De eVito Launch Edition is rijk uitgerust met onder andere airco, navigatie, achteruitrijcamera, comfortbestuurdersstoel en 8m laadkabel. Tevens is 4 jaar onderhoud gratis (volgens de specifieke voorwaarden van het Mercedes-Benz geïntegreerde onderhoudspakket voor de eVito).

Door gebruik te maken van een van de drie rijprogramma’s en vier recuperatieniveaus (energieterugwinningsniveaus) is het mogelijk het stroomverbruik te verminderen en daarmee de actieradius verder te verbeteren. Hiermee is de eVito verregaand af te stemmen op ieders rijstijl en kan remenergie worden teruggewonnen. Verder kan energie worden bespaard door de eVito voor vertrek alvast op temperatuur te brengen terwijl hij nog aan de lader is aangesloten.

De elektrische aandrijflijn van de eVito heeft een vermogen van 84 kW en 300 Nm koppel. Zowel de actieradius als laadcapaciteit komt tegemoet aan de wensen voor professioneel gebruik. De nieuwe elektrische bestelwagen komt beschikbaar in twee lengtes. Met een basislengte van 5.140 mm heeft hij een maximale laadvermogen van 1.073 kg. De extra lange versie beschikt over een lengte van 5.370 mm en heeft 1.048 kg aan laadcapaciteit. De laadruimte loopt uiteen van 6,0 tot 6,6 m3. De Launch Edition komt ook in de Tourer-variant beschikbaar.

De elektrische eVito bewijst dat het mogelijk is om op onderhoud te besparen. Een elektromotor slijt minder snel dan een verbrandingsmotor en bovendien is het niet meer nodig om olie te verversen of filters te vervangen. De TCO van een volledig elektrische bestelwagen kan concurrend zijn met die van dieselvarianten. Verder zijn er diverse mogelijkheden voor het benutten van subsidies, die bijdragen aan een nog verder concurrerende “Total Cost of Ownership”.

Om vóór aankoop na te gaan of de eVito voldoet kan de eVAN Ready App gebruikt worden. De app analyseert de gereden routes, het rij- en remgedrag en hoogtemeters middels automatische tracking en heeft als doel vragen te beantwoorden als ‘hoeveel bereik heb ik werkelijk met een elektrisch voertuig?’ en ‘hoe vaak moet ik een elektrisch voertuig opladen?’. Tevens geeft de app inzicht in locaties van laadpalen in de omgeving.

Om de omschakeling naar elektromobiliteit te bespoedigen, is Mercedes-Benz voor de Benelux een samenwerking aangegaan met energiebedrijf ENGIE. EVBox (onderdeel van ENGIE) biedt allesomvattende laadoplossingen op maat, variërend van advies tot installatie en after-salesservice, voor zowel de particuliere als zakelijke markt. De samenwerking tussen Mercedes-Benz, ENGIE en EVBox is gericht op de serviceverlening rondom het laden van voertuigen. Zo gaan particuliere en professionele behoeften hand in hand.

Niet alleen klanten maar ook de eigen Mercedes-Benz organisatie en het Mercedes-Benz dealernetwerk in de Benelux spreken zich uit voor elektromobiliteit. Dit betekent dat ook deze locaties volledig worden uitgerust voor een op-en-top serviceverlening rondom elektrische voertuigen. Ook hierbij speelt ENGIE met EVBox een belangrijke rol: zij adviseren en begeleiden de dealers en de vestigingen van Mercedes-Benz in Nederland en België bij de installatie van passende laadinfrastructuur – van reguliere installaties tot snelladers.

Bestelauto reed vorig jaar zomer al met de eVito.


2 reacties op “Elektrische Vito nu te bestellen vanaf 46.720 euro

  1. RouteXL schreef:

    Mooie bestelauto en ideaal in het geval van kortere ritten voor bezorgen, ophalen en services op locatie, zoals installatie, onderhoud, inspectie en reparatie. De actieradius op basis van NEDC met een korreltje zout nemen, vooral volbeladen of in kouder weer ga je dat niet halen. Maar blijf je ermee in de stad dan heb je hier een hele fijn rijdende, omgevingsvriendelijke wagen aan.

  2. hans schreef:

    emissievrij rijden bestaat niet. Los van emissie bij productie is het een vestzak broekzakverhaal. Of je nu uitstoot via de verbrandingsmotor of elektrisch rijdt met stroom via een kolen-, gas- of biocentrale? Niet elk bedrijf in de stad heeft de m2 over om een dak vol zonnepanelen te leggen. Bovendien zijn er redelijk wat elektrische bedrijfswagens te koop, nieuw en tweedehands. De verkopen vallen enorm tegen alleen al omdat ze vanwege het bereik en huur van de accu’s gewoonweg onpraktisch zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.