Nieuws

Ford NL sluit 2019 af met twéé awards!

De Ford Transit Custom Hybrids is recent uitgeroepen tot International Van of the Year 2020 en de Ford Ranger won de International Pick Up Award 2020. Recent kon Ford Nederland bij een dealerbijeenkomst de awards in ontvangst nemen op het hoofdkantoor in Amstelveen.

Arjan Velthoven (links) overhandigt de awards aan Emil Bos, manager CV van Ford Nederland

De echte IVOTY en IPUA awards waren al uitgereikt op de vakbeurs Solutrans, dus in Amstelveen ging het dan ook om replica’s van het origineel. Bestelauto-hoofdredacteur en Nederlands IVOTY- en IPUA- jurylid Arjan Velthoven legde aan de verzamelde Ford-dealers nog eens uit waarom zowel de Transit Custom MHEV/PHEV en de Ford Ranger in de prijzen waren gevallen. “Ford is de eerste bestelautofabrikant die met hybride bestelauto’s op de markt komt en dat is echt prima getimed. Veel bestelautoberijders twijfelen over de elektrische bestelauto, maar ze weten ook dat ze op den duur emissievrij de stad in moeten rijden. Juist dat is met de Transit Custom PHEV mogelijk. Wel kilometers kunnen maken op de snelweg, maar daarna elektrisch en emissievrij de binnenstad in.” De Ford Ranger bewees zich tijdens de speciaal belegde IPUA Trials in Zweden. “Uit de vergelijking met de concurrentie kwam de Ranger echt naar voren als de beste allround pickup, die zowel in het terrein als op het asfalt de beste prestaties levert.”

Velthoven overhandigde na die uitleg de twee replica-awards aan Emil Bos, manager CV van Ford Nederland. Eén award voor de Ford Transit Custom Hybrids, en eentje voor de Ford Ranger. Emil Bos nam de awards graag in ontvangst: “We komen met nieuwe technologie, MHEV en PHEV. En dan is het een enorme opsteker dat we vanuit de internationale vakmedia deze waardering krijgen”, aldus Bos.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.