Nieuws

Foto’s: Carver nu ook in Cargo-uitvoering

Een van de absolute eye-catchers tijdens de afgelopen weekend gehouden EV-Experience was de elektrische Carver. Nieuw en opvallend was de Carver Cargo.

De Carver is een smal voertuig dat het midden houdt tussen een scooter en een auto. Door een ingenieus systeem kantelt de carrosserie met bestuurder tegen de bocht in. Zo heb je amper last van G-krachten tijdens het rijden, ondervond Bestelauto tijdens een demorit.

De Carver, voorzien van twee elektromotoren van elk 2 kW, is ontworpen als personenauto. Met wat gefriemel kunnen er twee volwassenen in. Nu is er ook een Cargo-versie van de Carver. “We hoorden van bedrijven die een klein en wendbaar beleveringsvoertuig voor in de stad wilden. Liefst met zo weinig mogelijk uitstoot. Daarom heeft onze Carver nu een laadbak gekregen. Sushi-restaurant Doozo uit Leeuwarden gebruikt de Carver Cargo om maaltijden thuis af te leveren”, vertelt Anton Rosier van Carver Europe. De matzwarte Carver Cargo van Doozo stond op de stand van Carver tijdens de EV-Experience, geheel coronavrij gehouden op Circuit Park Zandvoort.

De Carver Cargo heeft net als de gewone Carver twee elektromotoren, elk goed voor 150 Nm aan koppel. De lithium-ion fosfaat accu’s leveren 5,4 kWh en kunnen de Carver Cargo 100 km ver brengen. Naar 80 procent opladen gaat in 4,2 uur. Met een uurtje opladen kom je al weer 20 kilometer ver. De topsnelheid van de Carver Cargo bedraagt nu 49 km/h, een snellere versie wordt momenteel overwogen.

Het voertuig is 98 cm breed en kan daarom op de meest moeilijk bereikbare plaatsen in de stad komen. De laadbak achterop de Carver Cargo is 500 liter groot. Met ons meetlint kwamen wij uit op dimensies van 86 cm laadlengte, 87 cm laadbreedte en 63 cm laadhoogte. Optioneel kan de laadruimte worden ingericht voor gekoeld vervoer dan wel het vervoer van warme producten. De carrosserie van de Carver Cargo kan maximaal 40 graden kantelen tijdens het rijden, maar volgens Rosier blijft de lading door de minimale G-krachten netjes op zijn plek.

De Carver Cargo is verkrijgbaar bij Carver in Leeuwarden en heeft een vanafprijs van 9.990 euro.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.