Nieuws

Foto’s: Dit is de elektrische RAM pick-up!

Bestelauto kon eind 2021 exclusief melden dat RAM werkte aan een elektrische pick-up, nu heeft RAM op technologiebeurs CES een BEV-conceptvoertuig gepresenteerd. Een conceptvoertuig dus, maar wel eentje die zo in serieproductie lijkt te kunnen gaan.

De RAM is wereldwijd, ook in Nederland, een geliefde pick-up om mee te werken of zelfs mee te leven. De RAM 1500 oogde altijd robuust en imposant, maar deze RAM Revolution BEV Concept oogt wat ranker, sierlijk zelfs.

De Revolution BEV Concept wordt gebouwd op het STLA-platform, maar het eigen chassis blijft behouden. Het accupakket wordt er in weggewerkt en er is plek voor twee aparte elektrische aandrijfmodules, zodat vierwielaandrijving mogelijk is. Over de aandrijflijn, de elektromotor en het accupakket, is vooralsnog niets bekend, maar dit is dan ook een conceptauto. Bekend is al wel dat de RAM 800 volt krijgt en dan kan snelladen tot 350 kW. Dat betekent dat de Revolution in 10 minuten tijd 160 km aan range kan bijladen.

De Revolution BEV Concept ziet er wel uiterst modern uit. Hij is veel minder ‘bulky’ dan de RAM 1500 en doet voor zo’n grote pick-up zelfs slank aan. Het front blijft imposant, met LED-verlichting en een verlicht logo. Aan de achterzijde valt de te verlengen laadbak op. Ook gaaf: de suicide doors die een enorme toegang geven tot de cabine dankzij het ontbreken van een B-stijl. Het interieur is voorzien van grote schermen en doet wel heel erg Star Wars aan.

Zoals gezegd, deze Revolution BEV is een conceptauto, maar wel een die heel erg realistisch is. Volgens RAM moet deze conceptauto de basis vormen voor de komende generatie pick-ups van het merk. Lang wachten op de definitieve versie van de Revolution BEV hoeven we niet: in 2024 komt hij al op de markt, details over de productieversie komen al over enkele maanden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.