Nieuws

Afgelopen week vond in Birmingham de Commercial Vehicle Show plaats, waar de nadruk lag op bedrijfsauto’s onder de 3,5 ton. Naast de primeur van de elektrische Peugeot Boxer gooide het Chinese SAIC hoge ogen met een nieuwe elektrische besteller: de EV30. Bestelauto maakte een rondje over de beursvloer.

De EV30 werd in Groot-Brittannië gepresenteerd als LDV, maar in Nederland worden de bestelauto’s van SAIC vermarkt onder de naam Maxus. De EV30 is een bestelauto met een totaalgewicht van 3 ton en hij schaart zich daarmee in het segment van de VW Transporter.

De EV30 komt naar Europa en gaat in 2020 als eerste in het Verenigd Koninkrijk op de markt komen. Hij verkrijgt twee verschillende wielbases en heeft een 85 kw sterke elektromotor. Het accupakket is er in twee varianten, van 35 kWh en 53 kWh. De eerste is goed voor een actieradius van 205 km, de tweede voor een range van 320 km. Met een snellader is opladen in 45 minuten gepiept. Afhankelijk van de wielbasis ligt het laadvermogen tussen 600 en 1000 kg.

De aanschafprijs zou, als de auto in Europa op de markt komt, rond de 25.000 euro bedragen.

Op de CV Show waren er verder vele bestelauto’s te zien, maar weinig echte primeurs. De Toyota ProAce City trok bekijkers, en de Vauxhall Vivaro, maar verder waren er vooral bestelauto’s te zien die al in een eerder stadium elders in Europa waren gepresenteerd en hoogstens hun Britse showdebuut beleefden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.