Nieuws

Fotos: Maxus presenteert eDeliver9

Maxus, het Chinese bestelautomerk dat de markt al lekker beroert met de eDeliver3, zet nu een grote elektrische bestelauto in Nederland neer: de eDeliver9. In juni van dit jaar komt dit nieuwe 3,5 tons model in Nederland op de markt.

Ook bij deze eDeliver 9 heeft Maxus naar eigen zeggen sterk gefocust op een hoog efficiënte elektromotor plus aandrijving, voor een gunstig stroomverbruik en een grote reële actieradius.

Bij de volledig elektrische Maxus eDeliver 9 is te kiezen uit twee lengte- en twee hoogtevarianten, met laadvolumes van 9,7 tot 12,95 m3 en laadvermogens van 830 tot 1.350 kg. Opvallend is het hoge trekvermogen: de Maxus eDeliver 9 kan namelijk aanhangers tot 1.500 kg (geremd) trekken.

Na de zomer van 2021 volgen naast deze gesloten bestelwagen variant ook nog de Chassis Cabine, Dubbelcabine en begin 2022 een personenversie.

Maxus biedt voor de eDeliver 9 keuze uit vier accuvarianten: 52,65 kWh (na de zomer voor de Chassis voorbestemd, exacte specs volgen later dit jaar) 72 kWh en 89 kWh. Kopers kunnen daarmee de gewenste accucapaciteit op het dagelijkse gebruik en rijafstanden afstemmen. Met de grootste accu van 89 kWh bedraagt de actieradius 296 km WLTP-gecombineerd, met de versie van 72 kWh is dat 236 km en met de 52 kWh accu zijn dat nog steeds 186 reële kilometers. Ga je er alleen mee in de stad rijden, dan heeft de eDeliver 9 volgens Maxus een actieradius van 237 tot zelfs ruim 350 km.

Alle Maxus bestelauto’s zijn altijd standaard voorzien van zowel AC- als DC-laders. De Maxus eDeliver 9 is voorzien van een on-board 3-fase AC-lader, waarmee 11 kWh kan worden geladen. Snelladen (DC) kan met 52 kW/h tot zelfs ruim 80 kW/h bij de grootste accu. Alle accu’s zijn daarmee in ongeveer drie kwartier voor ca. 80 prpcent op te laden.

Meer informatie over afmetingen, specifieke uitvoeringen en prijzen volgen later deze maand. Vanaf juni 2021 is deze nieuwe 100 procent elektrische Maxus eDeliver 9 beschikbaar bij de ruim 25 Maxus dealers.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.