Nieuws

Concept EQV is de naam van de volledig elektrische personenbus die Mercedes-Benz op de autoshow van Genève presenteert. De productieversie ervan wordt op de IAA in Frankfurt gepresenteerd. De Concept EQV lijkt technisch geavanceerder dan de eVito bestelauto.

Tot de technische highlights van de auto behoren een actieradius van maximaal 400 kilometer en de mogelijkheid om snel bij te laden voor een actieradius van 100 kilometer in slechts vijftien minuten. Daarnaast biedt de auto een maximaal comfort in het interieur en een maximale functionaliteit, bijvoorbeeld dankzij de veelheid aan mogelijke stoelopstellingen in het interieur.

Het studiemodel kan breed worden ingezet. Voor particulier gebruik zorgt de hoge mate van functionaliteit en flexibiliteit ervoor dat dit model bijzonder in de smaak zal vallen bij sportliefhebbers en gezinnen. Voor VIP-vervoer is deze auto ook uitstekend geschikt, met een omvangrijke reeks uitrustingsfeatures en een bijzonder hoogstaand rijcomfort.

“Mercedes-Benz Vans zet op consequente wijze stappen met betrekking tot de elektrificatie van zijn productportfolio. Met de Concept EQV zetten we nu de volgende stap. Dit studiemodel biedt alle merk typische aspecten die de klanten van Mercedes-Benz zo waarderen. Het is een gezinsvervoermiddel, een avonturier voor vrijetijdsactiviteiten en een shuttle-voertuig met lounge-ambiance, in combinatie met een elektrische aandrijflijn, waardoor de Concept EQV een concept car met een toekomst is. We kijken er erg naar uit binnenkort een productiemodel aan te bieden dat is gebaseerd op dit studiemodel”, aldus  Wilfried Porth, lid van de Raad van Bestuur van Daimler AG en verantwoordelijk voor human resources en hoofd werkrelaties bij Mercedes-Benz Vans.

De Concept EQV is een vervolg op de consistente ontwikkeling van het technologiemerk EQ. Mercedes-Benz richtte dit label op in 2016, en de Concept EQ was het eerste model van dit merk. Tijdens de IAA-beurs 2017 volgde de Concept EQA, gericht op het compacte segment. In september 2018 presenteerde het merk zijn eerste productiemodel: de elektrische SUV EQC. De  Concept EQV breidt de modelreeks uit met een premium MPV, die ruimte biedt aan maximaal 8 inzittenden.

De Concept EQV is voorzien van een compacte elektrische motor (eATS) op de vooras met een vermogen van 150 kW. De elektromotor vormt samen met de transmissie met vaste overbrengingsverhoudingen, het koelsysteem en de vermogenselektronica een compacte unit.

De energie wordt geleverd door een lithium-ion accu. Dankzij een capaciteit van 100 kWh is een maximale actieradius van 400 kilometer mogelijk. En met een topsnelheid van 160 km/h wordt ook op de snelweg voor veel rijplezier gezorgd.

Het studiemodel kan eenvoudig thuis worden opgeladen via een Mercedes-Benz wallbox of een regulier stopcontact. Voor nog meer flexibiliteit in de praktijk van alledag is er ook een snellaadfunctie: in slechts vijftien minuten kan de accu van genoeg energie worden voorzien om een afstand van circa 100 kilometer af te leggen.

Opvallend is dat bij de Concept EQV de aandrijflijn en accu’s veel meer kunnen brengen dan bij de eVito. Die heeft een actieradius van 150 km (WLTP), fors minder dan deze elektrische personenbus van Mercedes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.