Nieuws

Foto’s: Peugeot presenteert e-Partner

Na de e-Berlingo en de Combo-e van Citroën en Opel presenteert Peugeot nu haar elektrische versie van de kleinste gezamenlijke bestelauto: de e-Partner.

De e-Partner is technisch gelijk aan de modellen van Citroën en Opel, dus we gaan niet nog eens alle specificaties opsommen. Ook de e-Partner heeft een 100 kW sterke elektromotor en het accupakket is 50 kWh groot. Dat moet goed zijn voor 275 km aan actieradius volgens WLTP. De e-Partner heeft een laadvermogen van 800 kg en mag 750 kg trekken. Hij is er in twee lengteversies: Standard (4,40 m) en Long (4,75 m).

In het interieur onderscheidt de e-Partner zich van zijn PSA-broertjes door de i-Cockpit. Die heeft twee beeldschermen. Zo is alle relevante informatie die de bestuurder over zijn volledig elektrische voertuig nodig heeft duidelijk zichtbaar. Optioneel is een volledig digitaal instrumentarium leverbaar. Het is voorzien van een 10-inch HD-touchscreen. De weergave van de informatie is voorzien van de nieuwste grafische ontwikkelingen van Peugeot en volledig naar wens in te stellen en aan te passen. Het instrumentarium biedt diverse weergaven, die via een knop op het stuurwiel gekozen kunnen worden. Zo kan de bestuurder zijn i-Cockpit volledig naar wens instellen: de navigatie kan prominent in beeld worden gebracht, of juist het energiemanagement, of de rij-assistentie.

De levering van de nieuwe Peugeot e-Partner start in de tweede helft van 2021. De productie vindt plaats in Spanje, vlakbij Vigo.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.