Nieuws

Citroën zet  in de tweede helft van dit jaar de elektrische versie van de Berlingo, de e-Berlingo dus, bij de dealers. De e-Berlingo is er met een 50 kWh groot accupakket en komt in twee carrosserieversies op de markt.

Dat accupakket is hetzelfde als ook in de e-Jumpy, International Van-of-the-Year 2021, te vinden is. Het is goed voor maximaal 100 kw aan vermogen, met een koppel van 260 Nm. Het is natuurlijk niet altijd nodig het volledige vermogen te gebruiken. Er zijn drie rijmodi: Power voor volledig vermogen, maar met Normal (80 kW/180 Nm) en Eco (60 kW/190 Nm) is ook zuiniger te rijden. De actieradius (WLTP) ligt op 275 km. Het accupakket is in 30 minuten tijd weer voor 80 procent op te laden. Met de B-knop op de bediening van de automatische transmissie is er met recuperatie energie terug te winnen.

De e-Berlingo is er in twee maten: M en XL. Het laadvolume bedraagt dan 3,3 m3 of 4,4 m3. De Extenso cabine, met een dubbele cabine, is in Nederland helaas niet leverbaar. Het laadvermogen van de e-Berlingo bedraagt maximaal 800 kg. De elektrische Berlingo mag maximaal 750 kg trekken. De ruimte tussen de wielkasten in de laadruimte is 1,23 meter en Citroën zegt dat er twee europallets achter elkaar in de laadruimte passen.

Het interieur van de e-Berlingo is grotendeels hetzelfde als dat van de gewone Berlingo. Ook hier is een tweepersoons bijrijdersbank verkrijgbaar. Ook een 10 inch digitaal scherm op het dashboard is optioneel.

Het accupakket is netjes weggewerkt onder de vloer, zonder dat ruimte in de cabine of laadruimte er onder lijdt. De accu’s hebben een garantie van 8 jaar of 160.000 km. Aan het einde van deze periode garandeert Citroën nog 70 procent van de accucapaciteit.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.