Nieuws

Maxus heeft een mega-order van 105 elektrische bestelauto’s geleverd aan pakketbezorger Instabox, voorheen Red Je Pakketje. De e-bestellers werden geleverd door Bluekens EV.

Over vier jaar voeren ongeveer 35 gemeenten in Nederland zero emissiezones in. Tegelijkertijd worden er meer online bestellingen gedaan dan ooit tevoren. Al die pakketjes moeten ook worden thuisbezorgd. Maar dat mag straks niet meer met een dieselbus. Instabox wil hier goed op voorbereid zijn en vroeg Bluekens EV om ze te helpen hun duurzame doelen te behalen.

Instabox streeft vanaf de oprichting naar het minimaliseren van de negatieve impact op mens en milieu. Met deze ambitie benaderde het bezorgbedrijf Bluekens EV. De bestelauto’s die hieruit voortkwamen rijden vanaf decemer door Utrecht en Amsterdam om bestellingen te bezorgen. Zo kan zelfs de kerstbezorging nog duurzaam plaatsvinden. Eind 2022 wil Instabox in Nederland zelfs volledig elektrisch rijden.

 Sam Rohn, CEO bij Instabox Nederland: “Dit is een grote stap voor ons. We bezorgen steeds meer en we zijn blij dat we leveringen kunnen aanbieden op de vertrouwde Red Je Pakketje manier; ongecompliceerd, snel enCO₂-neutraal”.

Het bedrijf rijdt sinds deze maand met 105 nieuwe elektrische voertuigen door Nederland, compleet in de nieuwe opvallende Instabox-stijl. Het gaat hierbij om de Maxus eDeliver 3 en eDeliver 9. Beide modellen zijn volledig elektrisch, dus zonder CO₂-uitstoot, zonder fossiele brandstoffen, met goedkopere energie en een stille elektromotor.

Gert-Jan Jonker, Bluekens EV: “Wij hebben een lange samenwerking met Red Je Pakketje en ondersteunen het bedrijf in hun ambitie om 100 procentCO₂-vrij te worden. In 1,5 jaar tijd kan er veel veranderen, zo zijn de bussen die Instabox nu nodig heeft qua volume veel groter geworden dan dat ze eerder gedacht hadden.Het is mooi om te zien dat twee partijen die een voortrekkersrol in emissievrije stadslogistiek hebben elkaar weten te vinden en daarmee de transitie weten te versnellen.”

 De elektrische voertuigen zijn gefinancierd door Beequip, leasebedrijf voor zwaar materieel. De Rotterdamse scale-up kondigde vorig jaar als eerste merkonafhankelijke financier aan leasemogelijkheden te bieden voor elektrische bedrijfswagens. Na een eerdere succesvolle samenwerking is Beequip blij om de samenwerking met Instabox uit te kunnen breiden: “Beequip ondersteunt de droom van Instabox om CO2-neutraal te bezorgen, een mooi voorbeeld van hoe we kunnen bijdragen aan de verduurzaming in de transportmarkt”, vertelt Ricardo Huisden, equipment expert van (elektrisch) transportmaterieel. Ook het partnership met Bluekens EV was een onmisbare schakel om de duurzame pakketbezorging mogelijk te maken: “Bluekens EV is echt een pionier op het gebied van elektrische bedrijfswagens en dat zie je terug in hun werkwijze: ze zijn niet alleen leverancier van het materieel maar ontzorgen de klant van A tot Z op alle vraagstukken met advies. Kortom een goeie partner van Beequip met wie we graag samenwerken” aldus Huisden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.