Nieuws

Na een intensieve test op het Cargo Bike parcours op de vakbeurs IAA Transportation in Hannover hebben de fabrikanten Mubea met de Cargo, Riese & Müller met de Transporter2 en Nüwiel eTrailer de prijzen voor “International Cargobike of the Year 2022” gewonnen. Bij de uitreiking van de prijzen benadrukte VDA-directeur Jürgen Mindel dat cargobikes een essentiële rol spelen in de transportsector op weg naar een klimaatneutrale logistiek.

De VDA was in samenwerking met het Radlogistik-Verband Deutschland (RLVD) ook partner van de Lastenradpreis, die in 2019 door vakblad Logistira werd opgericht. Naast het parcours had de IAA ook rekening gehouden met het thema met een Last Mile Area, waar verschillende bakfietsfabrikanten hun aanwezigheid toonden. In het kader van de IAA Test Drives en het IAA Cargo Bike Parcours vonden ongeveer 7.500 testritten plaats, zo meldde de VDA. Zes bakfietsfabrikanten namen ook deel met een stand op de beurs.

Veel van de fabrikanten namen ook deel aan de 3e Nationale Fietslogistiek Conferentie in Hannover, die parallel aan de IAA Transportation werd gehouden, om daarna deel te nemen aan de wedstrijd. RLVD-bestuurslid en jurylid Martin Schmidt benadrukte de bijdrage die bakfietsen kunnen leveren aan de stadslogistiek, niet als concurrentie, maar als intelligente, klimaatvriendelijke, krachtige en ruimtebesparende aanvulling op bestelauto‘s en vrachtwagens. Hij voegde eraan toe dat het de bedoeling is om met alle betrokkenen in de vervoersketen samen te werken om de logistiek milieuvriendelijker te maken.

De prijs ging de nieuwe ronde in met een recorddeelname van 27 kandidaten, wat de hoge ontwikkelingssnelheid en de innovatieve geest van de jonge industrie onderstreept, zoals Logistra redacteur Test+Technik en initiatiefnemer van de prijs Johannes Reichel tijdens de prijsuitreiking benadrukte. De selectie, die door een jury van deskundigen werd verricht, was dienovereenkomstig moeilijk. Naast Reichel bestond de jury uit fietslogistiek expert Thomas Schmitz van het bedrijf Radlader in Mainz, fietslogistiek expert Martin Schmidt van Cycle Logistics in Berlijn en bakfiets design specialist Satish Kumar Beella van de Haagse Hogeschool.

De winnaars in de categorieën:

Lichte cargobikes

1. Riese & Müller Transporter2

2. Urban Arrow Craft L

3. Gleam Escape

Zware cargobikes

1. Mubea Cargo

2. tricargo Lademeister

3. Rytle MovR3

Cargobike trailer

1. Nüwiel eTrailer

2. wuppdi

3. Carla Cargo


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.