Nieuws

Stellantis gaat aan Aannemingsbedrijf Jos Scholman zestien Opels Vivaro-e Hydrogen leveren. De emissievrije bedrijfswagens met waterstof-elektrische aandrijving zijn een verdere uitbreiding van het duurzame wagenpark van de onderneming. Stellantis’ Chief Operating Officer Enlarged Europe Uwe Hochgeschurtz nam bij het hoofdkantoor van Stellantis Nederland in Amsterdam de honneurs waar.

Uwe Hochgeschurtz: “Ik ben ontzettend blij met de levering van deze zestien Opels Vivaro Hydrogen in Nederland. Dit bewijst wederom de positie van Stellantis als koploper in de massaproductie van bedrijfswagens met waterstof-elektrische aandrijving. Ik wil het bedrijf Jos Scholman bedanken voor het feit dat ze één van onze merken hebben gekozen om hun duurzaamheid verder te vergroten, terwijl wij verdere stappen zetten in de uitvoer van ons strategische plan Dare Forward 2030.”

Aannemingsbedrijf Jos Scholman is ruim veertig jaar geleden opgericht en actief in de grond-, weg- en waterbouw en cultuurtechnische werken. Het familiebedrijf telt inmiddels zo’n 250 werknemers en wordt gerund door de oprichter Jos Scholman senior samen met zijn twee zoons Robert en Jos junior. Het spreekt voor zich dat de onderneming voor al deze werkzaamheden een groot en divers wagenpark heeft. Van bestelbussen tot zware machines voor grondverzet.

Voor de verduurzaming van het wagenpark zet Jos Scholman vol in op waterstof. Het bedrijf heeft al zo’n dertig waterstofvoertuigen in gebruik, waaronder personenauto’s, waterstoftractoren, werktuigdragers hydraulische graafmachines. Dit jaar komen daar nog een aantal tractoren en ook hydraulische graafmachines bij. Nu is opnieuw een grote slag geslagen met de aanstaande ingebruikname van zestien exemplaren van de Opel Vivaro-e Hydrogen.

Robert Scholman, mede-eigenaar van Aannemingsbedrijf Jos Scholman: “In de transitie naar duurzame energiebronnen en brandstoffen zien wij een grote rol weggelegd voor waterstof. We hebben al sinds 2019 waterstofauto’s in ons bedrijf en zitten ondertussen al op circa dertig voertuigen, waaronder ook tractoren en grote mobiele kranen. We zijn blij dat we daar nu zestien stuks van de Opel Vivaro-e Hydrogen aan toe kunnen voegen. Daarmee kunnen we het vervoer van klein materiaal en onze stedelijke distributie flink verduurzamen. Daar komt bij dat we de voertuigen kunnen tanken met zelfgeproduceerde, groene waterstof. De waterstof-bedrijfswagens van Opel zijn dus écht duurzaam onderweg.”

Rijden op waterstof is pas echt duurzaam wanneer gebruik wordt gemaakt van groene waterstof. Ook daar werkt Scholman hard aan. Op het terrein van het bedrijf staat al enkele jaren een waterstoftankstation. Men gaat de waterstof in eigen beheer produceren middels een elektrolyser. De energie die hiervoor nodig, is afkomstig van duurzame bronnen zoals zon- en windenergie. Zo is de benodigde waterstof voor het wagenpark in elk opzicht groen.

Bestelauto kon vorig jaar exclusief een eerste rit maken met de eHydrogen bestellers van Stellantis. Die zijn tegenwoordig ook gewoon in Nederland verkrijgbaar.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.