Nieuws

Maxus wil groeien in Nederland en voegt de daad bij het woord met de introductie van de Maxus eDeliver 7. De volledig elektrische middelgrote bestelauto komt in een inmiddels goed bevochten segment en staat voor het einde van het jaar bij de dealer. De prijslijst start, zo belooft Maxus Motors Nederland, onder de 47.000 euro. Ook de T90 EV pick-up komt naar Nederland, evenals een chassis-cabineversie van de eDeliver 3.

Al eerder plaatsten we op Bestelauto.nl informatie over de eDeliver 7, maar nu kunnen we meer vertellen. De eDeliver 7 komt er in drie varianten, L1H1, L2H1 en L2H1. Wij konden bij Van Mossel Groep in Waalwijk, waar Maxus in Nederland door vertegenwoordigd wordt, kennismaken met de L2H1. Die is 536 cm lang, 203 cm breed (incl. buitenspiegels) en 199 cm hoog. De H2 versie is 40 cm hoger. De L1 versie van de eDeliver7 is 5 meter lang.

De eDeliver 7 heeft een eigenzinnig front, met LED-verlichting en een patroon dat lijkt te bestaan uit allemaal uitgestanste logo’s van DPD. Als we rond de eDeliver 7 lopen, herkennen we wat lijnen en kenmerken van de Ford Transit Custom. De laadaansluiting zit naast de deur van de bestuurder, op de plek waar vroeger de brandstoftank zat. Het doet vermoeden dat de eDeliver 7 is afgeleid van een ander model met brandstofmotor, maar volgens Maxus is de eDeliver 7 nieuw ontworpen. In andere landen is hij overigens wel met verbrandingsmotor verkrijgbaar, in ons land gaat Maxus Motors voor een volledig elektrisch gamma.

In het interieur komen we een bekende designtaal tegen, die van de eDeliver 9. Het model dat wij zagen was een prototype met het stuur rechts, maar we kregen toch een goede indruk. We zien onder meer dat de automaat wordt bediend met een hendel aan de stuurkolom. Er is een elektrische handrem en een volledig digitaal display. Het 12,3 inch scherm op het dashboard is groot en biedt onder meer Apple Carplay en Android Auto. Standaard is de eDeliver 7 uitgerust met onder Blind Spot Monitor, Lane Keep en Lane Change Assist, ACC met stop en go, parkeersensoren, een parkeerhulpcamera, TPMS en automatische deurvergrendeling. Standaard zijn onder meer ook voorruit- en spiegelverwarming, keyless entry, een verstelbare lendesteun op de bestuurdersstoel en een licht- en regensensor. Er is naast de bestuurder plek voor twee passagiers. Onder de bank is veel bergruimte, maar een doorsteekluik naar de laadruimte zit niet in het tussenschot.

De laadruimte is in het demomodel toegankelijk via twee zijschuifdeuren (optie) en twee achterdeuren. Het laadvolume bedraagt 6,7 m3, het laadvermogen 1055 of 1135 kg, afhankelijk van het accupakket. We pakken het meetlint erbij en meten 288 cm laadlengte, 174 cm breedte en 133 cm hoogte. Tussen de wielkasten is het met 140 cm lekker breed. Aan de al gemonteerde trekhaak mag maximaal 1500 kg hangen.

De L1 en L2 zijn leverbaar met een accupakket van 77 of 88 kWh. De L2H2 is alleen leverbaar met het grootste accupakket. Met het kleinste pakket kom je ongeveer 320 km ver, met het grote circa 360 km. AC laden kan met 11 kW, DC laden met 90 kW. De elektromotor levert 204 pk. We zien dat het accupakket onder de auto hangt en ervoor zorgt dat de laadvloer van de eDeliver 7 vrij hoog ligt. De tilhoogte bedraagt 64 cm.

De Maxus eDeliver 7 maakt een goede eerste indruk. We weten dat de auto van het Chinese SAIC vooroordelen om de oren krijgen, maar dat die in de praktijk ongegrond blijken. De prijsstelling maakt kleine ongemakken als gebruikte materialen in het interieur best te verteren. Maxus Motors Nederland belooft voor de eDeliver 7 voldoende voorraad en korte levertijden. De auto moet voor de jaarwisseling bij de dealer staan en is dan ook te bestellen. De prijslijst is nog niet bekend, maar Maxus doet wederom een belofte met een startprijs onder de 47.000 euro.

Maxus gaat nog meer modellen op de markt brengen. Ook de Maxus T90 EV pick-up komt naar Nederland en is daarmee de eerste elektrische pick-up in ons land. Binnenkort vertellen we meer over de T90 EV, want we hebben er onlangs kort mee gereden. De T90 EV is direct leverbaar vanaf een prijs vanaf 54.990 euro.

En dan is er nog meer nieuws, want Maxus levert vanaf nu in Nederland ook de eDeliver 3 als chassis-cabine. Maxus denkt dat er voor een ‘micromobiliteits-auto’ als de eDeliver 3 ruime inzetmogelijkheden zijn. Er zijn diverse ombouwmogelijkheden denkbaar en mogelijk, zoals een box-opbouw voor pakketbezorging, maaltijdbezorging of groenvoorziening. De eDeliver 3 chassis-cabine is eveneens per direct leverbaar. De prijslijst start bij 33.495 euro.


1 reactie op “Maxus eDeliver 7 nog dit jaar leverbaar voor nog geen 47.000 euro

  1. Greven schreef:

    Jammer dat er eigenlijk nooit bijgeschreven word of het voorwiel of achterwiel aangedreven is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.