Nieuws

Het samenwerkende Amsterdamse bedrijfsleven, verenigd in EVO, TLN, ORAM en het MKB Amsterdam, vindt dat de gemeente Amsterdam uit de bocht dreigt te vliegen met haar plannen om een milieuparkeervergunning voor het bestelverkeer in te voeren. Dit hebben genoemde organisaties in een inspraakreactie laten weten. Het bedrijfsleven vindt een schonere lucht in Amsterdam uiteraard ook belangrijk, maar vraagt het college wel realistisch te blijven.

In het plan van de gemeente wordt de invoering van een voorkeursbehandeling voor elektrisch aangedreven bestelverkeer voorgesteld. De gemeente gaat er volgens het bedrijfsleven echter volledig aan voorbij dat er nog nauwelijks elektrische bestelbussen verkrijgbaar zijn en ook nog helemaal geen oplaadpunten zijn.

Bovendien sluiten deze plannen niet aan op de conceptafspraken die het bedrijfsleven en de overheid hebben gemaakt over de milieuzonering voor bestelverkeer. Dit alles draagt eraan bij dat het bestelverkeer nauwelijks meer in aanmerking zal komen voor een parkeervergunning. Dit is vooral funest voor de bedrijfsvoering van het Amsterdamse midden- en kleinbedrijf.
 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.