Nieuws

Op de Bangkok International Motor Show laat Mitsubishi de XRT Concept zien, een pick-up die de opvolger wordt van de L200 die ook in Nederland leverbaar is.

De L200 is in 150 landen verkrijgbaar, al heet de pick-up in de meeste landen Triton. De nieuwe Triton wordt voor het eerst in negen jaar volledig vernieuwd. De laatste update van de L200 was in 2018 en daar was Bestelauto destijds bij. De Triton wordt gebouwd in de Laemchabang fabriek in Thailand. De nieuwe Triton zal uiterlijk in het voorjaar van 2024 in Thailand worden gelanceerd, waarna hij geleidelijk naar de rest van de wereld gaat en ook naar Europa komt.

De XRT Concept blikt vooruit op de L200/Triton en kenmerkt zich door een stoer front en een robuuste motorkap die doorloopt naar de zijkant met horizontaal getinte styling. Verder is de concept car voorzien van spatborden voor en achter en modder-terrain banden, wat hem de krachtige aandrijving geeft om mee te doen aan slopende rally’s en de dynamiek om over het terrein te scheuren. De carrosserie heeft een camouflageontwerp dat is geïnspireerd op lavastene, en de zijkanten zijn versierd met een afbeelding van het Ralliart-merk.

Tijdens de Asia Cross Country Rally 20234 is Team Mitsubishi Ralliart, dat technische ondersteuning krijgt van Mitsubishi Motors, van plan om met een prototype cross-country model van de gloednieuwe Triton (Groep T1 specificaties) te strijden in zijn zoektocht naar een tweede overwinning op rij. Hiroshi Masuoka, tweevoudig Dakar Rally-kampioen in 2002 en 2003, blijft aan als teamdirecteur en de ingenieurs van Mitsubishi Motors zullen pre-tests uitvoeren en het team begeleiden om ondersteuning te bieden tijdens de rally. Mitsubishi Motors gebruikt de tijdens rally’s opgedane expertise als feedback bij de ontwikkeling van zijn productievoertuigen, omdat het streeft naar voertuigen met Mitsubishi Motors-ness, die veilig en comfortabel rijplezier leveren in alle weers- en wegomstandigheden.

“2023 is een belangrijk jaar voor Mitsubishi Motors om onze activiteiten in de ASEAN-regio te versnellen, met de lancering van een volledig vernieuwde Triton en een volledig nieuwe compacte SUV”, aldus Takao Kato, president en chief executive officer van Mitsubishi Motors. “De gloednieuwe Triton ondergaat de laatste touch-ups ter voorbereiding op zijn introductie, omdat we wereldwijd rigoureuze uithoudingstests hebben uitgevoerd en ook de knowhow die we bij rallyactiviteiten hebben opgedaan, hebben verwerkt. Met de lancering van het nieuwe voertuig als middelpunt zullen we ons streven naar verdere groei voortzetten.”


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.