Nieuws

Nieuwe VW Amarok niet in Nederland

De nieuwe Volkswagen Amarok is vooralsnog niet verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Dat zegt Volkswagen Bedrijfswagens na vragen van Bestelauto.

De nieuwe Amarok werd ontwikkeld in samenwerking met Ford en werd eind vorig jaar in Zuid-Afrika gepresenteerd. Toen leek het er nog op dat de Amarok ook in Nederland zou worden gevoerd, maar dat is geen realiteit geworden. Op de website van VW Bedrijfswagens wordt de Amarok niet eens genoemd als model. De Volkswagen Amarok is ook een van de kandidaten voor de aanstaande International Pick-Up Award, die komende week in Lyon wordt uitgereikt.

“Het klopt dat de Amarok niet ‘officieel’ wordt gevoerd in Nederland. In verband met de ombouw in Nederland (niet af-fabriek dus) is het vrijwel onmogelijk om een prijslijst aan te leggen. Volgens de WLTP regels moet de uitstoot na de ombouw worden berekend en dat is bijzonder lastig. Er zijn inmiddels wel een aantal auto’s individueel omgebouwd en op kenteken gezet en onze afdeling productmanagement blijft deze kwestie nauwlettend volgen. Dus het is niet gezegd dat we de Amarok nooit gaan voeren. Maar dit is helaas op dit moment de stand van zaken”, aldus een woordvoerder van Volkswagen Bedrijfswagens.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.