Nieuws

Nieuwe VW Caddy in februari 2020

De vijfde generatie van de Volkswagen Caddy wordt gepresenteerd op 20 februari 2020. Dat vertelde Volkswagen-importeur Pon woensdag tijdens een bijeenkomst in Amsterdam.

De nieuwe Caddy staat op de nieuwste versie van het MQB-platform en moet qua digitalisering nog net een stapje verder gaan dan de Transporter T6.1, legde Robert-Jan van den Berg, manager VW Bedrijfswagens uit. De Caddy generatie 5 is zeker niet in samenwerking met Ford ontworpen. “Die samenwerking is nog altijd in een verkennende fase en zeker nog niet toe aan productie-auto’s”, aldus Van den Berg.

Lees ook: Foto’s: Dit is de nieuwe Volkswagen Caddy!

Er komt van de nieuwe Caddy géén elektrische versie. Wie een elektrische Caddy wil kan er er later in 2020 eentje aanschaffen via ABT E-Line, Volkswagens partner voor elektrische bestelauto’s. Die auto is gebaseerd op de ‘oude’ Caddy en ging eerder dit jaar in Duitsland al in de verkoop.

De nieuwe Volkswagen Caddy staat volgens planning in het vierde kwartaal van 2020 bij de dealer. De elektrische Transporter, ook in samenwerking met ABT, wordt op de markt gebracht in het tweede kwartaal van 2020.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.