Nieuws

PSA Group, fabrikant van Citroën, Peugeot en Opel, presenteerde dinsdag in een webcast informatie over de drie elektrische bestelauto’s e-Jumpy, e-Expert en Vivaro-e. Heel veel nieuws werd er niet verteld, behalve dan dat PSA werkt aan elektrische aandrijving met brandstofcel.

De e-Jumpy, e-Expert en Vivaro-e zijn vanaf deze zomer te bestellen en worden geleverd tegen het einde van dit jaar. Ze zijn er in diverse carrosserieën en met twee batterijpakketten, eentje van 55 kWh met een actieradius van 230 km en eentje van 75 kWh, goed voor 330 km. Heel veel informatie over de drie e-vans van PSA vermeldden we al we eerder in de artikelen over de e-Jumpy, e-Expert en Vivaro-e. Er is trouwens van Toyota ook een elektrische ProAce.

Xavier Peugeot, vice-president PSA Group LCV

PSA kijkt echter al verder dan de volelektrische bestelauto’s. Een hybrideversie, zoals Ford heeft, ambieert PSA niet, zo vertelde CEO Xavier Peugeot. “Wel werken we aan een brandstofcel voor dit segment bestelauto’s. Waterstof als brandstof voor emissievrije bestelauto’s heeft twee grote voordelen: een nog groter actieradius en snel tanken. In een paar minuten zit de waterstoftank vol. Eind 2021 willen we een set auto’s klaar hebben voor veldtesten.”

PSA wil haar hele range bestelauto’s elektrisch aanbieden aan het einde van 2021. Begin 2021 zou er meer bekend moeten worden over de elektrische Jumper en Boxer (en wie weet ook Movano). Xavier Peugeot ontweek de vraag een beetje maar liet doorschemeren dat deze gebouwd zullen worden door ‘een partner’, maar bevestigde in geen geval dat de grote bestelauto weer in Italië, bij Fiat gebouwd zal worden. Diverse bronnen zeggen dat de partner BD Auto zal zijn.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.