Nieuws

Renault en Nissan gaan autonoom met Waymo

Renault, Nissan en Waymo hebben een overeenkomst gesloten om in een pilot alle aspecten van autonome voertuigen en aanverwante services voor personen- en goederenvervoer te gaan verkennen. Dat gaat gebeuren in Frankrijk en Japan.

De overeenkomst is opgesteld om de sterke punten van elke partij bij elkaar te brengen en de expertise uit te breiden door marktkansen te beoordelen, samen te werken om onderzoek te doen naar commerciële, juridische en regelgevingskwesties met betrekking tot onbemand transport-as-a-service  in Frankrijk en Japan. De Alliantie van Renault-Nissan-Mitsubishi, met kennis van elk segment van personen- en lichte bedrijfsvoertuigen, is uitermate geschikt om deel te nemen aan deze zakelijke verkenning met Waymo, een bedrijf in zelfrijdende technologie.

De overeenkomst markeert een eerste stap naar de ontwikkeling van winstgevende mobiliteitsdiensten zonder bestuurder. Deze analyse zal eerst plaatsvinden in Frankrijk en Japan, waar respectievelijk Groupe Renault en het hoofdkantoor van Nissan gevestigd zijn, en in de toekomst wellicht uitbreiden naar andere markten, met uitzondering van China.

Om het onderzoeksproces verder te zetten, zullen Groupe Renault en Nissan-Alliance specifieke  bedrijven in Frankrijk en Japan oprichten die zich toeleggen op onbemande mobiliteitsdiensten.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.