Nieuws

Sevic debuteert op Parcel & Post Expo

Sevic Systems SE uit het Duitse Bochum is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van volledig elektrische en compacte bedrijfsvoertuigen voor last-mile-leveringen. Het presenteert zijn modellenreeks op de Parcel & Post Expo in Amsterdam. De voertuigen variëren van 3- tot 4-wielconfiguraties en hebben allemaal een strak ontwerp, een ruim actieradius en een zeer concurrerende bedrijfskosten. De International Parcel & Post Expo wordt gehouden van 1 oktober tot 3 oktober in Amsterdam.

De introductie van ultra-lage emissie- en schone luchtzones in stedelijke gebieden in Europa moedigt veel bezorgdiensten aan om te investeren in uitstootloze voertuigen voor bezorging in drukbevolkte gebieden. Strengere beleidsmaatregelen in steden in combinatie met een toegenomen behoefte aan leveringen op dezelfde dag, maken die stedelijke leveringen complex, tijdrovend en vooral erg duur. Met een slimme reeks compacte en elektrische voertuigen met meerdere vrachtconfiguratie-opties, een groot bereik en lage bedrijfskosten, kan Sevic Systems SE voldoen aan de uiteenlopende behoeften van bedrijven van alle soorten en maten

Sevic Systems SE is twee jaar geleden gestart en maakt deel uit van de Jost Group die in 1996 de Taiwanese scooterfabrikant KYMCO naar de Europese markt bracht. Met de ambitie om de overgang naar gebruikers- en milieuvriendelijke mobiliteitsoplossingen te leiden, heeft Sevic Systems SE een exclusieve overeenkomst getekend met Cenntro Automotive Group voor de Europese markt.

Alexander Brilis, algemeen directeur van Sevic Systems SE: ¨In het snel veranderende mobiliteitslandschap ben ik verheugd om te zien dat onze voertuigen met hulp van een groot aantal partners in continentaal Europa de ideale oplossing zijn voor veel kleine en grote bedrijven die actief zijn in Europese steden. Niet in de laatste plaats vanwege hun uitstekende kwaliteit, aantrekkelijke TCO en ons bestaande netwerk voor aftersales.”

Veel grotere bedrijven zoeken manieren om hun bezorgsnelheid te verhogen om te kunnen voldoen aan de eisen van klanten die willen dat hun bestelling dezelfde dag wordt bezorgd. Meer en meer kopen deze bedrijven hun eigen vloot van bestelauto’s, zodat ze volledige controle hebben over de levertijden. Alexander Brilis nogmaals: “We verwachten dat Sevic snel zal groeien in Europa omdat onze lichte, elektrische vrachtvoertuigen niet alleen financieel aantrekkelijk zijn, maar ook omdat zij het mogelijk maken om meer in minder tijd te leveren, meer flexibiliteit bieden en daarom kostenefficiënter zijn.”

Sevic Systems SE heeft een breed scala aan innovatieve, lichte en volledig elektrische bedrijfsvoertuigen voor last-mile-leveringen. Alle voertuigen combineren een strak ontwerp en veelzijdigheid met uitstekende prestaties en bereik, dat varieert tussen 120 en 240 km. Hun afmetingen en slimme bouwwijze zorgen ervoor dat de voertuigen makkelijk te manoeuvreren zijn in krappe en drukke gebieden. Met buitenafmetingen van maximaal 3,70 x 1,40 x 1,90 meter (L x B x H) voor het grootste voertuig van Sevic, de V500, kunnen alle Sevic-producten dicht bij de klant worden geparkeerd.

Het voordeel van eenvoudig en gratis parkeren is enorm voor elke levering tot aan de voordeur van de klant. Onafhankelijke berekeningen laten zien dat per uur minimaal twee extra leveringen kunnen worden gedaan, wat leidt tot aanzienlijke tijd- en kostenbesparingen. De Sevic V-modellen (V van Voertuigen) hebben een laadvermogen van 500 kilogram, het laadvermogen voor de S-modellen (S van Scooters) varieert tussen 50 en 180 kilogram.

Voor alle Sevic-producten zijn verschillende maatwerkopties beschikbaar om elk voertuig aan te passen specifieke logistieke wensen. Zo zijn er meerdere laadconfiguraties variërend van voorgemonteerde laadbakken, speciale bakken voor groente en fruit, vlakke laadvloeren, chassis-cabines en gekoelde laadruimten.

Alexander Brilis: “Onze multifunctionele en compacte elektrische voertuigen zijn de beste keuze voor bezorgingen tot aan de voordeur van de klant. Bestaande en potentiële gebruikers van onze voertuigen zijn stedelijke postdiensten, evenals bezorgdiensten voor voedsel, maar ook koeltransport, gemeenten, industriële voorzieningen en toerisme kunnen profiteren van onze modellen. De mogelijkheden zijn eindeloos en de voordelen, ongeacht welke configuratie wordt gekozen, enorm. Sevic heeft een uitstekende uitgangspositie voor een leidende rol in de wereld van last-mile-leveringen.”

Naast de voordelen in configuratie, ontwerp en gebruik, biedt Sevic’s modellenprogramma van lichte, volledig elektrische bedrijfsvoertuigen aanzienlijke kostenbesparingen en verbetert het de efficiëntie van wagenparkbeheerders. Berekeningen tonen een prijsvoordeel ten opzichte van concurrentie tot 20 procent. Wanneer rekening wordt gehouden met Total Cost of Ownership (TCO), heeft Sevic een voorsprong op concurrenten met besparingen tot 40 procent.

Sevic Systems SE stelt zijn volledige modellenprogramma tentoon op de Parcel & Post Expo in Amsterdam. Gedurende het evenement zijn de V500 en de S180 beschikbaar voor proefritten.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.